Vrouwenpolder (Zeeland) NL

Minicamping Schorre in Vrouwenpolder (Zeeland)

Zoals de naam al zegt, een minicamping, dus kleinschalig en knus met goed verzorgd sanitair. Op loopafstand van de duinen en het Noordzeestrand. Het eiland Walcheren, waar Vrouwenpolder op ligt, leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. Tegenover de camping is een supermarkt en een restaurant wat handig is als je de auto in de vakantie niet wilt gebruiken. Voor de kinderen zijn er op de camping diverse speeltoestellen en er is een apart veld voor b.v. voetbal. Ook is er een Jeu de Boules baan aanwezig.

De camping heeft:
: ruime plaatsen
: speeltoestellen voor de kleintjes
: apart speelveld voor de kinderen
: een Jeu de Boules baan
: 4-persoonsappartement te huur
: compleet ingerichte tenten te huur
: het Noordzeestrand op loopafstand
: uitstekende omgeving om te fieten en te wandelen
: supermarkt op loopafstand van de camping
: restaurant op loopafstand van de camping

http://www.schorre.nl/voorkant.jpg

http://www.schorre.nl/foto4.jpg

www.schorre.nl

Vrouwenpolder, geen vrouwen maar Vrouwe…
In de huidige plaatsnaam Vrouwenpolder zit geen meervoud van het woord vrouw. Vrouwenpolder is zo genoemd naar de Vrouwe Maria, of ook wel Onze Lieve Vrouwe.
Ooit was Vrouwenpolder een belangrijk bedevaartsoord. Nu is het vooral toeristisch bekend, gelegen in het noordwesten van Walcheren in de nabijheid van zee, bossen, duinen en het Veerse Meer.

Uitstapjes:
Het strand en de zee. Wandelingen van ongeveer 2 uur o.l.v. een gids in duingebied Boswachterij Westerschouwen. Juli/Augustus elke dindagavond om 19 uur en in september op dinsdagmiddag om 13.30 uur. Vertrek vanuit de excursieschuur aan de Kraaijensteinweg Burgh Haamstede.

In Vrouwenpolder staat 'Hof Arendsrust. Een bijzonder woonhuis, gebouwd in 1925, met siermetselwerk boven de ramen en in kruisen onder de gootlijst. De bakstenen geveltop bevat gebeeldhouwde figuren van arend en cherubijnfiguren.Voor de woning staan twee natuurstenen ornamenten met cherubijnfiguren en een derde ornament met zonnewijzer.

**De Pelgrimskerk **is vermoedelijk in 1402/1403 tijdens de stormvloed verwoest. Er zijn nog resten te zien achter de huidige NH kerk. De NH kerk is een laat middel-eeuwse zaalkerk en is pas gerestaureerd.

**Veere **is ontstaan in de 12e of 13e eeuw.

**Middelburg **is de hoofdstad van de Provincie Zeeland en ligt op het schiereiland Walcheren.
De stad is al voor het midden van de 9e eeuw ontstaan.

**Wandelen in Middelburg ** De bolwerken in Middelburg dienen als wandelgebied.
Voor steviger wandelingen zijn er o.a:
‘De Reede van Middelburg’, een wandelroute (29 km) van Vlissingen NS-station via Arnemuiden en Veere naar de Veerse Dam kan in Middelburg onderbroken worden.
Nieuw aangelegd door het Waterschap is de milieuvriendelijke oever langs de Veerse Watergang van Middelburg/NS-station naar Veere (12 km). Beschrijvingen van deze routes zijn te koop bij De Drvkkery en bij de TouristShop, allebei aan de Markt gelegen.

**De Manteling **is een beschermd natuurgebied waar bezoekers van de natuur kunnen genieten en kunnen wandelen.

**In Domburg **zijn in de zomermaanden belangrijke evenementen zoals ringrijden te paard, kindervoorstellingen en fiets en wandeltochten.

Middelburg, Vlissingen, Goes en **de Oosterscheldekering met “Waterland Neeltje Jans” **zijn slechts enkele kilometers van Vrouwenpolder verwijderd en niet alleen bij slecht weer een bezoekje waard.

Evenementen in de omgeving van minicamping ‘Schorre’

Kamperen Reisforum
KvK 17205614