Vrijwilligerswerk, onderzoek en onderwijs in Ghana

ICLI: Vrijwiligerswerk voor Wereldburgers (www.icli.nl)

Voorlichting aan gehandicapten geven over hun rechten?
Je scriptie schrijven over de kansen van het internet voor Ghana?
Een college volgen in Ghanaian history of Cultural change and continuity?
Jouw kennis van boekhouden delen met Ghanese studenten bedrijfskunde?
Met Ghanese studenten discussiëren over het beeld dat de media van Afrika geeft?

Dan ben je bij ICLI op de juiste plek! Bij ICLI kun je namelijk vrijwilligerswerk doen, onderzoek uitvoeren, onderwijs volgen en kennis uitwisselen. ICLI opereert in Tamale, Noord-Ghana.

ICLI is opgezet door de Ghanese Abu en de Nederlandse Jolanda, die tegenwoordig samen met hun dochter in Nederland wonen. De afkorting staat voor Inter Cultural Learning Institute en de nadruk ligt dan ook op het van en met elkaar leren en het feit dat we allemaal bewoners van dezelfde wereld zijn. Zo is ook ICLI’s visie van Vrijwilligerswerk voor Wereldburgers ontstaan: we kunnen pas echt iets voor elkaar betekenen als we wereldburgers zijn, en we worden wereldburgers als we van elkaar leren. Deze visie wordt gerealiseerd door het aanbieden van onderwijs, onderzoek en vrijwilligerswerk.

Uniek voor onze organisatie is het onderwijsprogramma, waarin Nederlanders samen met Ghanese studenten belangrijke thema’s omtrent vrijwilligerswerk bespreken, zoals beeldvorming en ontwikkelingssamenwerking. Ook de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren onder begeleiding van een Ghanese professor of kennis uit te wisselen met Ghanese ‘mede’ studenten in het share knowledge programma, maakt ICLI een interessante organisatie.
Meer informatie over de visie en de programma’s vind je op www.icli.nl. Ook kun je naar onze informatiedag komen op zaterdag 11 juli a.s. in Sassenheim (bij Leiden).