Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika (Kaapstad)

De Stichting Docenten voor Afrika op zoek naar **gemotiveerde vrijwilligers **voor een aantal kleinschalige onderwijsprojecten in en rondom Kaapstad.

Wie zoeken wij?
Als stichting richten wij ons met het vrijwilligerswerk voornamelijk op docenten en gemotiveerde deelnemers die affiniteit hebben met lesgeven en/of daar een uitdaging in zien. Vooral omdat wij van mening zijn dat dit het onderwijs op achterstandsscholen bijzonder ten goede komt. In de strijd tegen armoede is goed onderwijs van essentieel belang.

Leeftijd: vanaf 18 jaar en ouder, géén maximum leeftijd

De **onderwijsprojecten: **
**-**Lesgeven op een township school (Primary en/of High School) in verschillende vakken, afhankelijk van ervaring en tijdsduur;
-Intensief begeleidingsproject (Engelse taal), één op één lesgeven oa. door middel van gestructureerde lesprogramma’s. NB. Voor deze leerlingen is de Engelse taal hun 2e of 3e taal, dus geen voorwaarde voor vrijwilliger om Engels gestudeerd te hebben of docent te zijn.

Andere mogelijkheden:
[ul]
[li]Naast deze specifieke onderwijsprojecten is het ook mogelijk om deel te nemen aan een ander vrijwilligersproject waarbij de vrijwilliger activiteiten voor township kinderen op het gebied van computerkunde, sport, toneel, huiswerkbegeleiding en diverse andere lesmogelijkheden begeleidt. [/li][li]Ook worden er vrijwilligers gezocht voor een project in een Tehuis voor verwaarloosde meisjes waarbij de vrijwilliger vooral veel creatieve activiteiten organiseert.[/li][/ul]
**Vrijwilligerswerk is vanaf 4 weken mogelijk, afhankelijk van het project. **
Start van vrijwilligersproject in overleg.

De stichting onderhoudt goede contacten met de verschillende projecten in Zuid-Afrika en heeft daarnaast ook een betrouwbare en gedreven coördinator ter plekke die alle accommodatie, vervoer en ondersteuning aan de vrijwilligers verzorgt.

Wie zijn wij?
De Stichting Docenten voor Afrika maakt zich sterk voor goed en inspirerend onderwijs voor kansarme kinderen die moeten leven in de townships rondom steden zoals Kaapstad, Zuid-Afrika. Naast de vrijwilligersprojecten sponsort de stichting Docenten voor Afrika daarom ook educatieve projecten die zijn opgestart door de plaatselijke bevolking.

Stichting Docenten voor Afrika is géén reisorganisatie of andere commerciële instelling die vrijwilligerswerk aanbiedt. Wij zijn een goede doelen stichting en werken kostendekkend.

Meer weten? Eerder ervaringen van vrijwilligers? Surf dan naar onze website www.docentenvoorafrika.nl of neem contact op met: [EMAIL=“docentenvoorafrika@hotmail.com”]docentenvoorafrika@hotmail.com