Vrijwilligerswerk in Kenia

Het juweel van Afrika

Zo wordt Kenia ook wel genoemd, en niet voor niets: Het Oost-Afrikaanse Kenia is een land met een grote diversiteit. Een landschap met savannes, bergen en meren, indrukwekkende wildreservaten en parelwitte stranden. De bevolking van Kenia bestaat uit meer dan 40 verschillende stammen waaronder de ‘Maasai’ de meest bekende stam is. Travel Active biedt een uniek en veelzijdig programma aan in dit indrukwekkende land: Avontuurlijk Kenia!

Avontuurlijk Kenia: Alles in één reis!

Wil jij graag vrijwilligerswerk gaan doen in Kenia en daarnaast alle aspecten van dit prachtige land volop beleven? Neem dan deel aan Avontuurlijk Kenia: een complete reis die plaatsvindt in groepsverband. Avontuurlijk Kenia is een combinatie van vrijwilligerswerk op een community project en wildlife project, een safari en een aantal bijzondere activiteiten. De reis vindt plaats in zuiden van Kenia, op ongeveer een uur van de stad Mombasa. Gezamenlijk doe je vrijwilligerswerk, onderneem je groepsactiviteiten en samen reis je. Tijdens de reis verblijf jij in verschillende kampen, samen met andere internationale deelnemers, in gedeelde eenvoudige accommodaties.

Het vrijwilligerswerk

Het accent van de reis ligt op het doen van vrijwilligerswerk in de verschillende gemeenschappen in Kenia. Samen met de andere deelnemers help je mee bij het opknappen van scholen, bouwen van tafels en stoelen, organiseren van sportactiviteiten voor kinderen en het geven van milieuvoorlichting. Daarnaast help je ook mee in een Wildlife park. Dit reservaat is oorspronkelijk opgericht om bescherming te bieden aan allerlei diersoorten. Het reservaat focust zich op ecotoerisme en om de bevolking voorlichting te geven over het voortbestaan van bedreigde diersoorten. Jouw werkzaamheden bestaan uit het observeren van de dieren, watervoorzieningen aanleggen en onderhouden van het reservaat, voorlichting geven op basisscholen en repareren van hekken en omheiningen. Kortom, het veelzijdige Kenia is samengevat in Avontuurlijk Kenia!

Het programma

Bekijk hieronder meer programma informatie over de verschillende projecten en activiteiten in Kenia. Je kunt hier terugvinden aan welke project er gewerkt wordt en waar je zult verblijven. Vrijwilligerswerk in Kenia kun je voor 1, 2 of 3 maanden doen: