Vrijwilligerswerk in Afrika, Azie en Zuid-Amerika

Vrijwilligerswerk in Afrika, Azie en Zuid-Amerika
In 2004 is Vrijwillig Wereldwijd begonnen om vrijwilligers te begeleiden in Ghana. Dit werd zo’n succes door ons persoonlijk contact, overzichtelijke websites en relatief lage kosten, maar vooral door de vrijwilligers die zich hebben ingezet en al zoveel goed werk hebben verricht. Dat we in 2005 hebben besloten om in meerdere landen projecten op te zetten. Op dit moment hebben we diverse projecten in 8 landen: Ghana, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Peru, Suriname, Brazilie, Vietnam en Nepal. Voor meer informatie over onze organisatie en de landen die we aanbieden kan je onze website bekijken: www.vrijwilligwereldwijd.nl

In de meeste landen verblijf je als vrijwilliger bij een gastgezin, waar je 7 dagen per week ontbijt en avondeten krijgt. Door op deze manier te leven leer je de cultuur en de lokale bevolking erg goed kennen.

Als organisatie zijnde willen we de kosten voor een vrijwilliger zo laag mogelijk houden. Om deze reden werken we met de wekelijkse verblijfs en organisatorische kosten. Deze kosten hoeven pas in het land zelf te worden betaald, zodat je zelf kunt zien waar het geld naartoe gaat. Een deel hiervan is voor de contactpersoon die je begeleidt gedurende je verblijf. Het andere deel is voor het gastgezin, omdat ze een vrijwilliger in huis nemen.
Op deze manier ondersteun je een lokaal project en ben je een extra inkomstenbron voor een gastgezin.

Onze aanmeldprocedure:
Wij vragen aan toekomstige vrijwilligers om een motivatiebrief en CV naar ons te sturen. Naar aanleiding hiervan kunnen we je uitnodigen voor een gesprek op kantoor. Je krijgt dan een presentatie te zien over het land naar keuze en de projecten. Dit is nog geheel vrijblijvend en geeft je een goed beeld van wat vrijwilligerswerk in het buitenland inhoudt.
Pas na het gesprek hoef je te bepalen of je wel of niet via ons vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Als organisatie zijnde willen we vrijwilligers voor inschrijving al de nodige informatie geven over het vrijwilligerswerk, ten behoeve van hen zelf en de projecten in de landen. Op deze manier kan je een weloverwogen beslissing nemen.

Als je nog vragen hebt, kan je een mailtje sturen naar: [EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl
Voor meer informatie over onze organisatie, werkwijze en projecten kan je op onze website kijken:
www.vrijwilligwereldwijd.nl

We horen graag van jullie.

Vriendelijke groet,
Vrijwillig Wereldwijd