Vrijwilligers nodig in opvanghuis gehandicapte kinderen in Cusco

We zoeken vrijwilligers die willen meehelpen in een project voor gehandicapte kinderen. Het project bestaat uit een opvanghuis en een kliniek. De prive-kliniek biedt medische zorg op diverse gebieden: traumatolgie, psychologie en neurologie. De zorg wordt tegen een zeer betaalbare prijs aangeboden voor kinderen uit lage inkomensgezinnen. Deze kliniek is een specialist in de revalidatie van gehandicapte kinderen door middel van fysiotherapie. In het opvanguis worden verwaarloosde gehandicapte kinderen langdurig opgevangen.

Er zijn vrijwilligers in het opvanghuis nodig die willen ondersteunen op de volgende gebieden:

ZIEKENHUISOPNAME
Op dit gebied is hulp nodig bij het begeleiden van gehospitaliseerde kinderen.

VOEDING KINDEREN
Op dit gebied is hulp nodig bij het geven van eten aan de kinderen, want deze kinderen met handicap zijn niet in staat om zichzelf te voeden en hebben iemand nodig om ze te helpen met eten.

RECREATIEVE THERAPIE
Helpen met zingen, dansen en spelen met de kinderen, want de overgrote meerderheid van de kinderen wonen ver van hun geliefden.

TEKENEN EN VERVEN
De kinderen helpen tekenen met verf, computer en andere materialen.

STIMULERINGSSPELEN
Het helpen van de kinderen in het omgaan met stimulerend speelgoed zoals blokken, plastic ballen, zand, enz.

HULP IN DE KEUKEN…
In de keuken is slechts 1 kok om maaltijden te bereiden voor 57 kinderen, en we hebben mensen nodig die helpen bij de bereiding van de maaltijden.

We zoeken gemotiveerde vrijwilligers die zich tenminste 1 maand willen inzetten.

Als je geinteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje op [EMAIL=“info@proyectoperucentre.org”]info@proyectoperucentre.org en kijk ook even op onze website voor meer informatie www.proyectoperucentre.org

Groeten,
Donny Spoel

Ik vond deze organisatie niet echt geweldig.

De beloofde informatie over Cusco heb ik niet ontvangen. De extra activiteiten werden door de docenten zelf gegeven, terwijl bijv. salsales op de andere salsa scholen door een echte salsadocent (die ook weet met welk been je begint) gegeven.
De school is erg koud, zelfs als de zon schijnt en de winter daar nog niet is begonnen.
Het slechtste vind ik dat hun gastgezinnen in de buitenwijken van Cusco zitten waardoor je altijd met de bus of taxi moet. Ik was iedere dag 2,5 uur onderweg. Dit omdat mijn huis en mijn vrijwilligerswerk en hun school aan de andere kant van de stad en in het centrum zitten. Een alternatief hadden ze ook niet. Om een andere woonruimte te krijgen heb ik ze geld moeten betalen om via een andere organisatie daar te kunnen wonen.