Vraag hier je ESTA aan voor Amerika

Voor alle reizigers die af willen reizen naar de Verenigde Staten is het vanaf 12 januari 2009 verplicht om een Elektronische Reistoestemming (ESTA) aan te vragen. De aanvraag moet worden goedgekeurd vóórdat de reiziger aan boord van het vliegtuig gaat en geld voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen. Dit is een regeling van de Amerikaanse overheid om reizigers uit bepaalde landen het land te laten betreden zonder een visa te hoeven aan te vragen.

ESTA Amerika: Hoe vraag je hem aan?

Het aanvragen van een ESTA is vrij eenvoudig. Als u naar de Nederlandse pagina van E-visums.nl gaat, wijst dit zich van zelf. De kosten zijn 29,95 euro per persoon. Het is belangrijk dat u uw gegevens volledig correct invult. Als er bijvoorbeeld iets onjuist in ingevoerd, bijvoorbeeld uw naam of paspoortnummer, kan het zo zijn dat er enige vertraging is bij het verkrijgen van een ESTA. U zult dan opnieuw een aanvraag moeten doen. Wilt u voor meerdere personen een ESTA aanvragen? Dat kan. Na het invullen van uw eigen gegevens krijgt u de mogelijkheid om voor extra personen een aanvraag te doen.

Wanneer kom je niet in aanmerking voor een ESTA?

Er zijn verschillende redenen waarom de Amerikaanse overheid geen ESTA aan u zal toekennen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u eerder ben geweigerd, bijvoorbeeld omdat u langer dan 90 dagen bent gebleven in de Verenigde Staten. Ook een openstaande boete of een veroordeling kan reden voor de Amerikaanse overheid zijn, om geen toegang te verlenen tot het land. Als u een strafblad heeft, krijgt u dus geen ESTA. Nog een reden van weigering kan zijn, als u na 11 maart 2011 bent afgereisd naar Soedan, Somalië, Jemen, Iran, Irak, Libië of Syrië.

Wanneer aanvragen

De Amerikaanse overheid kan 72 uur gebruiken om uw aanvraag te beoordelen. Daarom is het van belang dat u ten minste 72 uur van tevoren de aanvraag doet. Over het algemeen zult u binnen een aantal uur weten of u een ESTA krijgt, maar soms doet de Amerikaanse overheid hier langer over. Als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u er principe vanuit gaan dat u het land in mag. Zoals bij alle landen, ligt de uiteindelijke beslissing bij de douane

ESTA AMERIKA AANVRAGEN