Veldwerkers/verslaggevers gezocht GHANA

DE EERSTE NEDERLANDSTALIGE REISGIDS OVER GHANA

kijk op http://coolywooly.mambapoint.tv voor onze promofilm

**Veldwerkers/verslaggevers gezocht (Ghana)
**- die door Ghana willen reizen om informatie te verzamelen, afzonderlijk of samen

  • zelfstandig hun weg weten te vinden in een ontwikkelingsland
  • beschikbaar zijn om te gaan in de 2e helft van 2008
  • nieuwsgierig zijn, goed kunnen observeren en dat kunnen overbrengen op mail
  • pré: foto’s kunnen maken
  • pré: veel reiservaring hebben

Naast “fulltime”-ers, zoeken we ook “parttime”-ers. Daarmee bedoelen we vrijwilligers die een paar lokaties willen bezoeken tijdens of na hun eigen project in Ghana. Veel vrijwilligers gaan immers na hun project meestal nog een tijdje reizen door Ghana. De werkwijze is hetzelfde”: je tekent in op één of meer bestemmingen en rapporteert je ervaringen per email.

Aanbod:
De kans om het aangename met het nuttige te verenigen: jij bezoekt prachtige plekken, krijgt reistips vooraf en je werk is om dat te ondergaan als toerist. Het enige “huiswerk” is goed opletten en vastleggen in je dagboek. En dit alles in de wetenschap dat je een wezenlijke bijdrage levert aan structurele hulp aan Ghana!

Medewerking door vrijwilligers wordt uiteraard beloond met vermelding in de reisgids. De fulltime vrijwilligers ontvangen een present-exemplaar.

De vrijwilligers moeten daarvoor door Ghana reizen om ecotoerismeprojecten en locaties te bezoeken, te beoordelen en te beschrijven. Het gaat daarbij niet zozeer om de typische “reisgids” informatie als openingstijden, prijzen, busnummers, restaurants, hotels, maar vooral om hoe de plek ervaren is, wat is de sfeer? wat zag je? was het goed te bereizen? wat zou beter kunnen om het (nog) geschikter te maken voor toeristen? Komen jouw ervaringen overeen met de informatie die je vooraf hebt meegekregen?

De aansturing (welke projecten, wat zijn de vragen, wanneer moet het af) gebeurt door de redactie in Nederland, dus een grote mate van zelfstandigheid is vereist.

De reisgids is overigens geen commercieel project. De projectorganisatie stopt er eigen tijd en geld in. Er is dus geen budget om reis- en verblijfkosten in Ghana te vergoeden. Deze kosten komen voor rekening van de vrijwilliger, als eigen investering in het – voor een goed doel - kunnen bezoeken van prachtige plekken in Ghana.

Interesse?
Neem contact op met [EMAIL=“info@coolywooly.nl”]info@coolywooly.nl

Inmiddels heeft deze vacature geleid tot een fraai resultaat: de eerste Nederlandstalige reis- en cultuurgids over Ghana: de reisgids ‘Ervaar Ghana’.
Je kunt nog steeds meewerken op de site van het Ghana Verkeersbureau:
www.ghana-verkeersbureau.nl/forum