update 5 april ph president wil nu ook El Nido (palawan), Bohol en Oslob sluiten vanwege beerputvorming.

Duterte wil nu ook naast Borocay andere bestemmingen (o.a Oslob, prov. Cebu,bohol, sipilay en PD en EN op palawan) sluiten nu de Filippijnen, dat bestormd wordt door toeristen dreigen te ‘‘verzuipen’’ in ongezuiverd riool. Dut. vind dit slechte reclame voor de PH en zegt dat geen van de toeristen in het eigen toilet (zelf zei hij; ‘‘eigen stront’’)zou mogen rondzwemmen. Uiteraard belangrijke info oor de forumgebruiker want die kan maar beter last minute boeken anders (en goed het ph nieuws in het engels volgen)ben je je geld kwijt.
eindelijk nu ook aandacht in NL pers artikel via metronieuws.nl(onder)
Travel

https://www.metronieuws.nl/scale/xVpKZQ0phA1ABwyY5GTHuxDwRoM=/648x345/smart/filters:format(jpeg)/metronieuws.tcdn.nl%2Ffield%2Fimage%2Fmt_a51e90b52fccd75d1430932964bbb108.png

Populair Filipijnse eiland Boracay gaat dicht

Het idyllische eiland is toe aan een grote schoonmaak. Foto: Colourbox

https://www.metronieuws.nl/scale/M9htjRzfAPzjt57KihSCN8xh8Y4=/36x36/smart/metronieuws.tcdn.nl%2Fstatic%2Fmetro-avatar-editor.jpg

Lisa Vermeij

1 UUR

Link

Vorig jaar werd het Filipijnse eiland door reismagazine Travel + Leisure nog uitgeroepen tot 's werelds derde beste eiland. Niet zo gek dat het eiland miljoenen bezoekers trok. Het bounty-eiland veranderde in no-time in een ‘open riool’ en wordt daarom de komende zes maanden gesloten voor toeristen.
Het ooit zo idyllische Boracay zal van 26 april voor zes maanden worden gesloten, de Filipijnse president Duterte heeft dit besloten. Er wonen zo’n 17.000 mensen op Borocay, maar het afgelopen jaar kwamen er 1,7 miljoen mensen naar het eiland, meldt CNN. Afgelopen februari gaf de president al een waarschuwing aan de hotels, restaurant en toeristische bedrijven op het eiland. Het eiland is de afgelopen tijd ernstig vervuild en veranderd in een beerput. Volgens de president maken de bedrijven een ‘open riool’ van de zee. ,Zolang er ontlasting in de zee terecht komt, zal ik het eiland moeten sluiten," heeft de president gezegd.
Grote gevolgen

Een groot gedeelte van de bewoners van het prachtige eiland is werkzaam in de toeristensector en de sluiting van het eiland heeft dan ook grote gevolgen voor hen. De vele toeristenbedrijven krijgen financiële steun van de overheid.