Twee prehistorische roofdieren ontdekt in Australië

Paleontologen hebben in Australië twee nieuwe uitgestorven vleeseters geïdentificeerd aan de hand van een paar eerder gevonden tanden. De ene carnivoor was niet groter dan een eekhoorn, de andere de ‘koning’ van zijn verspreidingsgebied.
Buidelleeuwen behoren tot een uitgestorven prehistorische familie (Thylacoleonidae) en zijn verwant aan de hedendaagse koala’s en wombats. Momenteel worden er negen soorten onderscheiden, waarvan Thylacoleo carnifex de bekendste is. De dieren stonden bekend om hun bijzonder krachtige beet, krachtiger dan die van de huidige leeuw of hyena.

Het nieuwste lid van de familie heet Microleo* attenboroughi*, vernoemd naar de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough. Het is een kleine uitvoering van T. carnifex, die ongeveer achttien miljoen jaar geleden leefde, schrijven onderzoekers in het tijdschrift Palaeontologia Electronica. Hij woog naar schatting slechts zo’n zeshonderd gram, tegenover de duizend kilo van T. carnifex.

Lees verder bron: [National Geographic Netherlands

https://1.bp.blogspot.com/-S4doqXZcUq8/V7Pau0fAl6I/AAAAAAAA6Pk/LRnLIvz1K4sOXZgDAEIFFeIZHJm2UxwUACK4B/s400/Microleo_attenboroughi-novataxa_2016-Gillespie-Archer-et-Hand_paleoArt-Peter_Schouten.jpg](http://www.nationalgeographic.nl/artikel/twee-prehistorische-roofdieren-ontdekt-in-australie)