Tip: Fietsen in Kroatië

Fietsen in Kroatië

In de meeste toeristengebieden zijn fietsen te huur zowel toerfietsen als ATB’s (all terrain bikes). Ook zijn er tal van fietsroutes varierend in moeilijkheidsgraad in het hele land.

Als u langzaam reist, geniet u meer! Tijdens het fietsen heeft u meer contact met de lokale bevolking en bent u beter in staat om te genieten van het mooie landschap. U ruikt de heerlijke geur van verse bloemen, u hoort de vogels zingen en u kunt wilde aardbeien en andere vruchten plukken langs de weg. Kroatië heeft mooie en grote fietspaden maar vaak staan deze niet aangegeven op landkaarten en plattegronden. U doet er dan ook verstandig aan om bij de lokale toeristenbureaus aan te kloppen voor wat handig reisadvies.

Natuurparken, riviervalleien en bossen zijn goed per fiets te bedwingen. Eilanden worden wat moeilijk omdat u er niet zo makkelijk komt. Maar met de lokale Veerdiensten is ook dit probleem snel op te lossen. Een leuke manier om de Kroatische Eilanden te ontdekken is per boot. U neemt dan de fiets mee aan boord van het schip. U kunt er zodoende een heuse fietscruise van maken. U kunt het zo gek maken als u wilt. Zo kunt u er voor kiezen om een hotel te boeken op een eiland om zodoende meer van een eiland te zien. Interessante trajecten vindt u onder meer op de eilanden Ugljan en Pasman. Als u liever door de bergen fietst, zal u het wegennet op de eilanden Korcula en Brac, gedeeltelijk ook op Hvar, verkiezen.

In de toeristische centra vindt u vele verhuurbedrijven. U kunt hier voor relatief weinig geld een goede fiets huren. Als u van plan bent om het meer bergachtige terrein te verkennen, dan doet u er verstandig aan om een stevige toerfiets of een mountainbike te huren. Bij deze verhuurbedrijven kunt u ook informatie verkrijgen over de gecombineerde boot- en fietsrondreizen langs de Kroatische kust.
Eland Krk, en Motovun in Istrië zijn prima geschikt om per fiets te ontdekken.

Motovun-Istrië
Moeder natuur heeft dit kleine gebied een rijkelijke verscheidenheid geschonken, op de fiets trekken verschillende landschappen voorbij: dalen, bergen, riviertjes, bossen, zandvlaktes, rotsen en mooie kustlijn. Istrië is op een uitzonderlijke manier bevolkt: letterlijk ontelbare gehuchten waar geiten grazen en grappa wordt gemaakt, middeleeuwse steden, maar ook verlaten dorpen, eenzame kerkjes, historische kuststeden, oude kastelen en witte klokkentorens. Op www.istria-bike.com staat een verzameling routes op verschillende niveaus om al het moois van Istrië te fiets te ontdekken.

Met de fiets het eiland Krk verkennen
Het eiland Krk in Kroatië is uniek om vele redenen. Gewoon naar het eiland komen en op maar één plek verblijven zou erg zonde zijn; het eiland heeft namelijk erg veel te bieden. De fiets is het ideale middel om het eiland op een leuke en informatieve manier beter te leren kennen.
Fietspadennetwerk
Om de talrijke bezienswaardigheden op het eiland met de fiets toegankelijk te maken, wordt er hard gewerkt aan het afronden van de aanleg van een fietspadennetwerk met een totale lengte van 130 kilometer. Hierdoor zullen zo goed als alle eilandattracties op een effectieve manier met elkaar in verbinding komen te staan.
Eilandkust
Een fietstocht langs de eilandkust van Krk is echt een aanrader. De kust met zijn talrijke inhammen, zandstranden en baaien wat een subliem zeepanorama biedt. Op het eiland bevinden zich twee grote, imposante meren – Jezero en Ponikva, en drie rivieren- Veli of dobrinjski potol, Vretenica en Vela Rika. Hier kunnen bezoekers tijdens een pauze even een frisse duik nemen in het water.

1 like

Beste Wendy, we hebben enkele fietsroutes gedaan die je ons hebt toegestuurd samen met het reisboek wat we van jullie gratis ontvingen. Op eiland Krk fietsen is geweldig! vooral van de hoofdweg af, precies zoals je ons vertelde toen we de reis bij je boekte, leuke kleine weggetjes door lieve dorpjes en dan in de verte die prachtige blauwe zee en het vaste land, het was goed te doen met de hoogteverschillen. Hoorde dat jullie ook volgend jaar op de fiets- en wandelbeurs in de RAI staan, jullie moeten meer reclame maken jòh, het was een pracht vakantie die jullie geboekt hebben voor ons.

Groetjes Lotte.

Hoe is het fietsen op Krk.
Is er veel hoogte verschil.
Zijn er ook vlake gedeelte.
En waar zou je fietsen kunnen huren.
Wij gaan naar Lovran,maar willen dan met de bus naar Krk en daar een fiets huren

Fietsen kun je op steeds meer plekken in Kroatie huren, mijn ouders zijn net terug, hebben ook op Krk gefietst, is goed te doen, zij hadden fietsen via Puur Kroatie geregeld, deze stonden gewoon klaar bij de accommodatie, ik zag vorig jaar zomer ook op Krk hier en daar fietsen staan in de diverse plaatsen.