Sakoltee Phattiyakul opgepakt op de luchthaven van Bangkok !

Een van de leiders van de Thaise antiregeringsprotesten is aangehouden. Dat melden de autoriteiten zaterdag. Het is hoogst uitzonderlijk dat een oppositieleider wordt opgepakt, sinds de crisis uitbrak zes maanden geleden.

Sakoltee Phattiyakul, oudgediende van de oppositie, is een van de weinige leiders van de protestbeweging die effectief is aangehouden, hoewel er al tientallen aanhoudingsmandaten werden uitgevaardigd sinds de protesten tegen de eerste minister Yingluck Shinawatra.

Sakoltee Phattiyakul werd gearresteerd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de luchthaven van Bangkok, waar hij op het punt stond naar het buitenland te vertrekken.

“Hij moet zich verantwoorden voor vijf zware beschuldigingen, waaronder opstand, vandalisme, aanzetten tot geweld en verhinderen van de verkiezingen”, zei Tarit Pengdith, baas van het Speciaal onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie.
bron : Belga

Hi George,

Merken de buitenlanders er nog wat van, met name ook in Pattaya, van de staatsgreep,waarvan de koning zijn toestemming heeft gegeven ook.

Hoelang gaat dit nog duren denk je?

groet

Frank

Goh Frank,Ik weet eerlijk gezegd niet wat er nog allemaal gaat gebeuren.
Hopelijk wordt er snel een goede oplossing gevonden zodat het dagelijks leven terug kan hervat worden.

Hoi Frank,

M.u.v. de avondklok (die al veel minder wordt nageleefd als de 1e avond) en wat militairen op strategische plaatsen, merken buitenlanders er niks van…