rondreis emiraten en oman 14 dagen

Hallo,

Wij zijn froukje en michel en willen in februari 2013 een rondreis maken emiraten en oman, wie heeft er bruikbare tips betreffende het vaststellen van een route, we vliegen op abu dabi. Liefst willen we afsluiten met een paar dagen strand

Alvast bedankt!

groetjes froukje en michel

Hoi Froukje en Michel,

2 jaar geleden ben ik naar Muscat gevlogen en heb daar voor een week een auto gehuurd. Daarna zijn wij met de bus van Muscat naar Dubai gegaan en daar ook een week verbleven, wat eigenlijk nog te weinig was als je echt Dubai en Abu Dubai wilt zien, helaas hadden wij maar 1 dag in Abu Dhabi, een paar dagen meer zou beter zijn.

Over Oman, in 7 dagen kan je aardig wat doen, wij hebben het rustig aan gedaan en zijn maar tot aan Sur (en een beetje het zuiden) gekomen.

Laat maar weten mocht je nog vragen hebben.

Groetjes Jorik

Hoi Froukje en Michel, wij vliegen van Dubai, nemen de auto naar Fujairah, dit is 1,5 uur. Fujairah is een strandbestemming, Dubai overigens ook. Twee jaar geleden waren we in Oman/Muscat. Muscat heeft een prachtige souk waar je uren kan dwalen, en is ook een leuke stad om te bezoeken. Oman is een goed georganiseerd oliestaatje, waar je in Muscat veel westerse invloeden aantreft, als je verder het binnenland ingaat, is het meer traditioneel. Houd daar rekening mee met eventuele kleding. In de wijde omgeving van Oman (tot een paar honderd km eromheen), tref je best veel Unesco erfgoed. Er zijn bv prehistorische honingraatgraven leuk om te bezoeken, want het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Ook een tocht door de woestijn vonden we een aanrader (overnachting in een tentenkamp). Wij gingen in een huurauto zelfstandig de woestijn in. Dat was best een probleem, en eigenlijk geen aanrader. Bewegwijzering is er nauwelijks en het stikt van de bedoeinen die je de verkeerde kant op sturen en vervolgens je voor veel geld uit het zand willen halen ;-(. Groet en veel plezier!