Rondreis door Costa Rica

RONDREIS HOLLAND HOTELS COSTA RICA

Een volledig georganiseerde zeventiendaagse rondreis (16 nachten) door Costa Rica, langs alle Holland Hotels Costa Rica. Het minimum aantal is twee personen, het maximum is vier personen. Een rondreis met meer of minder personen kan in overleg georganiseerd worden, tegen een gewijzigd tarief.
Heb je interesse mail dan naar
[EMAIL=“info@hollandhotelscr.com”]info@hollandhotelscr.com

Inbegrepen in het pakket:
· Nederlandstalige privéchauffeur en gids (10 jaar ervaring in Costa Rica)
· alle overnachtingen (dubbele bezetting)
· ontbijt
· reiskosten
· volledige organisatie reis van aankomst tot vertrek
· auto jeep 4X4

Prijs: U$ 1,680.-- per persoon

ROUTEBESCHRIJVING
**Dag 1 **

Aankomst op het vliegveld in Alajuela dichtbij San José, u wordt afgehaald van het vliegveld, check-in bij hotel Dos Palmas.

Dag 2

Vertrek vanuit Alajuela, via San José naar de oude hoofdstad van Costa Rica, Carthago, waar we een bezoekje brengen aan de Basilica de Nuestra Señora de los Angeles en de Virgen de los Angeles, La Negrita.
Van daaruit starten we de klim naar de top van de nog actieve en hoogste vulkaankrater van Costa Rica, de vulkaan Irazú, waar we een bezoekje brengen aan het nationale park Irazú.
Daarna dalen we af richting Caraïbische kust naar het dorpje Cahuita, met een typische Caraïbische sfeer en de prachtigste stranden.
Het hotel Belle Fleur is gelegen aan de ingang van het nationale park Cahuita, 50 meter van het strand.

Dag 3

Wandeling in 't nationale park Cahuita, duikje in de Caraïbische zee, mogelijkheid tot snorkelen bij de koraal riffen , of een bezoek aan een cacaoplantage.Aan het einde van de middag kan een bezoekje gebracht worden aan Puerto Viejo, ook een rasta dorpje.

Dag 4
Vroeg uit de veren voor een lange rit naar Tronadora (meer van Arenal). Vertrek vanuit Cahuita naar Limon en dan landinwaarts naar Guapiles. Langs de Sarapiquí rivier, palmhart-, ananas- en papayaplantages waarna we ee stop maken bij de fameuze iguana brug waar honderden iguanas, groene leguanen, zo maar in de bomen hangen. Van daaruit vertrekken we naar La Fortuna, een dorp dicht bij de vulkaan *Arenal *gelegen, om te lunchen. En van hieruit rijden we langs de vulkaan en het meer naar Tronadora, waar we slapen in het prachtig gelegen Monte Terras.

Dag 5
Hopelijk hebben we de vorige nacht de vulkaan in volle werking kunnen zien en nu genieten we van een ontbijt met uitzicht op het stuwmeer van Arenal .
Een dagje met weerom vele mogelijkheden: bezoek aan het *Santa Elena Cloud Forest *is en aanrader, met zijn meer dan 320 vogelsoorten en een honderdtal verschillende zoogdieren, om nog maar niet te spreken van de vele plantensoorten.
Ook hebt u hier de mogelijkheid om een paar kilometer te wandelen over de hangende bruggen, of een bezoek te brengen aan de kikkertuin, serpentarium, vlindertuin, orchideeëntuin. Daarna terug naar het hotel om nog eens de vulkaan gade te slaan.

Dag 6
We verlaten Tronadora en vervolgen onze weg richting Cañas waar we even stoppen in een opvangcentrum van wilde dieren (poema’s, jaguars, margay, ara’s).
En daarna kunnen we een duikje gaan nemen in de prachtige watervallen van Bagaces, waar we even relaxen en onze weg vervolgen naar Liberia, de hoofdstad van de provincie Guanacaste, waar we een bezoekje brengen aan dit sympathieke en snelgroeiende stadje. Vanuit *Liberia *gaan we dan weer de bergen in naar Rincón de la Vieja, waar we nog even stoppen bij de canyon van de Río Colorado.
We beëindigen onze dag in het fantastisch gelegen hacienda-style hotel Casa Rural ‘Aroma de Campo’.

Dag 7

Bezoek aan een van Costa Rica’s meest ongerepte parken: Rincón de la Vieja. Een heftige wandeling naar de top van de vulkaan waar we de krater van de dode vulkaan Von Seenbach kunnen wandelen, en zo verder langs oude lava tot aan de actieve krater.
Een ander mogelijkheid is een wandeling langs warmwaterbronnen, modderbaden en watervallen.
Na onze tocht keren we vermoeid terug naar Aroma de Campo waar ons een lekker diner te wachten staat.

Dag 8
Opnieuw een dagje rijden, Liberia, Santa Cruz, en van hieruithebt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het keramiek dorpje Guatil. Daarna vervolgen we onze weg naar Playa Tambor, waar we de rest van de dag kunnen relaxen en eens lekker lui niets doen. We logeren in Fidelito Ranch.

Dag 9
Dagje om even uit te rusten of enkele kleine excursie te ondernemen.

Dag 10
Korte rit via Cobano naar Montezuma, lunch in *Montezuma *om vervolgens verder te rijden naar de eindbestemmming van deze dag, Cabuya, in de jungalows van El Ancla de Oro, back to basic.

Dag 11
Ontwaken in de jungle aan de rand van het oudste park van Costa Rica, Cabo Blanco, samen met de brulapen die ons op een leuke manier wekken. Vandaag is er opnieuw een heel scala van mogelijkheden. Omdat we maar een dagje blijven raden we aan het park te bezoeken, ook een aanrader is het Cementary Island en Río Lajas en de watervallen.

Dag 12

Vroeg uit de veren voor de overtocht naar *Playa Jacó. *We verlaten Cabuya richting Montezuma, waar een klein jacht ons overzet naar Jacó. De auto gaat via Paquera en Puntarenas naar Jacó, waar we elkaar in de namiddag ontmoeten. Jacó is één van de drukste badplaatsjes van Costa Rica. Even lekker shoppen, lekker uit eten.

Dag 13
Vanuit Jacó is er een mogelijkheid om het Nationale Park *Carara *te bezoeken, beroemd vanwege de vele lapas, de rode ara’s. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid een krokodillentoer te maken op de fameuze Río Tarcoles, waar de grootste krokodilen van CR zwemmen, …
In Jacó wordt u gehuisvest in hotel Mar de Luz. Relaxen aan het mooie zwembad, genieten van de massage van de jacuzzi. Voor een duikje in de zee hoeft u slechts vijf minuten te wandelen.

Dag 14
Vertrek vanuit Jacó richting Manuel Antonio, anderhalf uur rijden, om daar het park te bezoeken, waarna we onze weg vervolgen naar Ojochal de Osa (Playa Tortuga), in het zuidelijk deel van Costa Rica, waar het nog rustig, ongerept en weelderig groen is. We arriveren bij Hotel El Mono Feliz (de Gelukkige Aap). Geniet van de lekkere restaurantjes van Ojochal de Osa!

Dag 1
Eén van de toppers van deze reis, een echte aanrader: een bezoek aan het nationale park Corcovado. Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden, een wandeling maken door de oerwouden om daar de oude Indianengraven tegen te komen, walvissen en dolfijnentour, paardrijden, watervallen, tours door de mangroven etcetera.

Dag 16
Mogelijkheid om nog even van de rust en de charme van Ojochal te genieten voor we rond de middag vertrekken richting de hoofdstad San José. We rijden via de Cerro de la Muerte, de hoogstgelegen bergpas van CR, met adembenemende vergezichten. Geniet er van, want vandaag is het de laatste dag. We arriveren tegen de avond in hotel Dos Palmas in Alajuela, waar we onze laatste nacht in CR doorbrengen.

Dag 17
Vertrek.