Rome in augustus, handige tijden?

Hoi,
Ik ga in augustus vijf dagen naar rome; ik weet dat het daar dan warm zal zijn waarschijnlijk, maar ik zat vast aan die periode min of meer, ben echter al lang blij dat ik er heen kan :tongue:.
Heeft iemand een idee welke tijdstippen je nog redelijkerwijze dingen kunt ondernemen, dus bv. hoe laat is het qua temp. meestal nog wel te doen in die maand en hoe laat koelt het weer wat af. Iemand een idee verder of de populaire attracties gewoon open zijn in augustus? Ik weet dat winkels soms dicht zijn in die maand.

Groetjes en bedankt alvast, Judith

hoi judith,
wij waren vorig jaar september in rome!echt een fantastische stad hoor!!!wat wij veel deden is of vroeg in de ochtend om in de namiddag!en goed je reis plannen.als je een museum wilt bezoeken doe dat dan midden op de dag of duik een park in,zodat je dan niet zoveel last hebt van de warmte.heel veel plezier!

Hoi Judith,
Ik ben ook in augustus in Rome geweest (en ga dit jaar weer in augustus), maar had niet echt last van de hitte. Het was wel heeeeel warm, maar als je het een beetje rustig aan doet en zorgt voor genoeg drinken (en dan bedoel ik geen vino…) dan is het goed vol te houden. Mocht je niet zo goed tegen de hitte kunnen, dan is het idd een goed idee op de middag een museum in te duiken, kerken zijn ook altijd heerlijk om even bij te komen, zo kun je het aangename met het nuttige combineren.
Mijn vriendin had een soort dunne doek gekocht die ze om kon slaan zodat ze met haar hempje ook een kerk in kon. Deze doek deed ook uitstekend dienst ter bescherming tegen de brandende zon.
Veel plezier!

Dank je voor de reacties en tips!
Krijg de indruk dat het wel meevalt met de hitte zolang je je beetje voorbereid en de planning rond de dag maakt van te voren.

Hallo,

Rome is in augustus wel een pak kalmer is dan normaal. De Italianen noemen augustus niet voor niets “feragosto”. In het nederlands is dat “augustusvakantie”. Het merendeel van de romeinen zitten dan aan zee of in de nabije bergen en als gevolg staat de dienstverlening in de stad (hotels, musea, winkels, openbare diensten, publiek transport, …) op een laag pitje. Als je iets specifieks wil bezoeken check je best op voorhand de openingsdagen en -tijden bij de toeristische dienst.

De temperatuur in Rome in augustus valt nogal mee daar er een goede afkoeling is door de nabije zee.

Veel plezier

wij zijn haast elk jaar een paar dagen in augustus in Rome. Ik heb het daar nog nooit abnormaal warm gehad. Er zijn veel kraantjes waar je je gezicht even kan natmaken en je flesje water kunt vullen met verkoelend water. Bovendien waait het er altijd wel een beetje. Veel parken waar je lekker kunt zitten. Kortom: Rome is in alle jaargetijden geweldig !!

groetjes,
MArgreet

Beste Judith,

Reizen door Rome is echt een aanrader! Ook in augustus prima te doen, echter verschilt het per persoon hoe goed je de warmte verdragen kan. Ik kan er heel goed tegen en heb er eigenlijk nooit last van, al is het 40 graden. Als je de zomerwarmte een beetje wilt mijden zal je 's ochtends vroeg op pad moeten gaan en ook vooral de namiddag benutten, waarin het vaak snel “afkoeld” tot een temperatuur die als aangenaam valt te bestempelen. Op het heetst van de dag kun je een aantal dingen doen:

  • Bezoek dingen die binnen zijn.
  • Zoek de beschutting van een park.
  • Houdt siĂ«sta of ga warm lunchen, zodat je 's avonds niet meer hoeft te dineren en in die tijd de stad kan zien.

Ik wil nog even opmerken dat ik je aanraad altijd een fles water mee te nemen als je vertrekt (al zijn deze goed verkrijgbaar). Is ie leeg dan kan je 'm weer vullen met water uit een van de vele fontijnen, kraantjes en dergelijken. Het water dat in de fontijnen zit is kraakhelder, schoon, drinkbaar, koel (ook dat uit de Trevi).

Ik wens je heel veel plezier in Rome, het is erg mooi!
Wouter v. Kuijk

P.s.: Ben je student?

een tip ben er niet rond MAria Hemelvaart (15 aug) want dan zijn veel zaken in Rome dicht. Het is best jammer als je naar de Sixtijnse kapel wilt op 14 aug dat deze al dicht is vanwege de voorbereidingen (spreek uit ervaring)

Groet Karin

Ik ga in Juli 5 dagen naar Rome en was ook benieuwd naar de hitte, deze tips zijn wel erg handig! Dankjulliewel allemaal!
En om even heel brutaal te zijn ik ben student wouter, heb je dan nog extra tips? :smiley:

X Lianne

Nou Lianne, die heb ik zeker voor je! Als reizende student in Europa heb je veel voordelen en met jouw brutaliteit (niet erg trouwens, goede eigenschap hoor!) kom je ook een heel eind. Zo ook in Rome!

  • Koop een internationale studentenpas. Dit kost je hooguit 12 EUR en levert je veel korting op bij hostels, bezienswaardigheden, transport en musea.

  • Ga niet in de rij staan om een kaartje te kopen voor het Colosseum, het Vaticaan en dergelijken, want via de ingang voor groepen ben je vaak veel sneller binnen (daar komt dat beetje brutaliteit om de hoek).

  • Wijs steevast op het woordje “student”, laat veel indrukwekkende pasjes zien met “student” erop en doe verder net of je het niet begrijpt. Vaak krijg je dan korting of de toegang is zelfs gratis. Erg effectief, hoewel het enige oefening en techniek vereist.

  • Het Vaticaan… daar kunnen urenlange rijen staan en daar heb je meestal totaal geen zin in als je op vakantie bent. Dus pas deze truc toe. Loop naar de uitgang, daar staan mannen van de beveiliging. Vertel ze dat je student bent, dat de hele groep (die er niet is, maar dat weten zij niet) al binnen is en dat je de groep misloopt evenals de bus als je je niet op tijd bij hen kan aansluiten. Met een beetje coulance mag je dan, onder escorte voorin de rij aansluiten i.p.v. achteraan. Cool! Maar succes niet gegarandeerd… Doe vooral heel hopeloos en een beetje stressie, dat helpt!

Ik hoop dat je er iets aan hebt, breng het in de praktijk en ik hoop dat we na afloop nog eens van je horen hoe het gegaan is. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag en dan zal ik kijken wat ik voor je kan beteken.

Groetjes,
Wouter v. Kuijk

Nou ben net terug uit Rome en kan zeggen dat de hitte echt 100 procent mee viel. Water kun je inderdaad overal bijvullen en dat is echt verkoelend. Italiaanse ijsjes werken overigens ook erg goed!! :hihi:

De wachtrijen leken enorm maar waren uiteindelijk niet langer dan een half uur (ok, ook met een beetje brutaliteit, maar als mensen niet aansluiten en de meneer van het Colosseum “Avanti” roept ga ik toch echt wel voordringen!)

Bij het Colosseum vroeg de mevrouw zelf naar mijn leeftijd en bij het showen van mijn id kreeg ik dan ook korting.(voor 18 tot 25 jarigen geld er een korting) Voor de rest heb ik geen studentenpas aangeschaft omdat we eigenlijk meer van plan waren om de stad te bezichtigen en niet echt de musea.

Zolang je niet in Milaan komt in Augustus komt alles goed.
ik woon in Milaan nu, maar wordt hier nu wel heel stil.
Iedereen vertrekt naar de kust toe

Hallo allemaal!

Ik wou ook graag naar Rome en heb dit in gedachten voor een tijdje al. Ik plan om ongeveer voor een week of twee in Rome te blijven en wou graag mijn budget meer aan de Romeinse ervaring besteden! en niet dus over accommodatie.

Ik heb deze website gevonden en het blijkt heel goedkoop:

Ik wou graag weten als jullie andere vergelijkbare websites wisten en mij ook kunnen aanraden aan de beste attracties van Rome. Ik wil alles goed plannen en om daar echt lekker los te gaan.

Is inmiddels alweer een heeeeeeeeeeeele tijd geleden, maar we hebben ons erg vermaakt in Rome :-). Ik ga dit jaar treinreis door Italie doen ook, in augustus. Ben wegens een vervolgopleiding naast mn werk voorlopig nog gebonden aan de schoolvakanties dus buiten augustus gaan gaat lastig worden. Ik hoop dat Toscane ook te doen is in augustus :wereld: .
Nogmaals bedankt voor alle tips iedereen.

wij zijn haast elk jaar in augustus in Rome. Er waait altijd een heerlijke wind, dus het valt allemaal best mee. Van 13.00 - 14.00 uur als het op z’n warmst is, ga je lekker in een park zitten of op een terrasje zitten.

Ik kan helemaal niet tegen de hitte, maar heb in Rome (haast) nog nooit last gehad.

Dat is toch altijd zo?

Wij zijn die periode (13aug tot 18aug) in Rome dit jaar, niet zozeer om de stad te bezoeken maar met een vespa de omgeving (die we in Rome zouden huren) , zoals de via apia, Ostia Antica, Tivoli, Frascati,… wel is het de bedoeling om iedere avond te eten in trastevere, zeg nu niet dat daar bijna niets open is, want dan valt dit wel tegen.

Er zullen zeker vele restaurants,bar en winkels dicht zijn in de week van 15 aug maar het is van de andere kant heel fijn en mooi om in Rome te zijn met veel minder verkeer en weinig Romeinen. Het is stukken rustiger maar dat is positief. Uiteindelijk kom je nog genoeg eettentje tegen die open zijn ook in Trastevere )) Veel pelzier

www.activiteiteninrome.nl

Ik ga volgende week van 10 augustus tot 13 augustus een paar dagen naar Rome. Als het te warm buiten is kun je natuurlijk ook binnen dingen zoeken. Een dagje vaticaans museum of Capitolijnse museum.

Onze planning is in ieder geval Forum Romanum. Ik denk dat we gewoon zoveel mogelijk schaduw opzoeken. En misschien een siesta houden als het te warm is.

ik ben van 17 t/m 21 augustus in Milaan…
waarom is dit niet goed?