Roadtrip Marokko op de motor!

Op 28 juli vertrekken we voor een 3-weekse rondreis richting Marokko. De reis begint in Nederland, dan naar Frankrijk, waar we de boot naar Marokko willen pakken. Na 14 dagen gaan we dan via Spanje en Frankrijk weer terug naar Nederland. We willen met een groepje motorrijders die kant op en zijn nog op zoek naar een aantal enthousiaste mensen die met ons mee willen reizen. We hebben momenteel één auto in de groep. In Marokko rijden we 10 van de 14 dagen. De overige dagen gebruiken we om wat van de omgeving te zien. Plaatsen die we aandoen zijn onder andere Marrakesh, Merzouga, Volubilis en Ouarzazate.

De route gaat vrijwel helemaal over asfalt. Alleen naar Merzouga is het onverhard. Je hoeft dus niet per se een off-road motor te hebben. Bij Merzouga is er overigens wel gelegenheid om in de zandduinen te ploegen, dus als je een off-road/enduro hebt is dat natuurlijk wel leuker.

We zijn een drietal die elkaar vorig jaar heeft leren kennen tijdens de Sovjet Challenge die we onder de naam Hekkensluiters hebben georganiseerd. Toen reden we met tien personen in vijf auto’s door meerdere republieken van de voormalige Sovjet Unie, waaronder Rusland, Kazachstan en Turkmenistan. Onze groep zit in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar. We hebben een voorkeur voor kamperen, dus we zullen niet vaak in het hotel zitten. We houden het graag low-budget.

Gezien de aard van de reis is het noodzakelijk goed te kunnen functioneren binnen een groep en te kunnen omgaan met tegenslagen. Daarnaast is een “samen uit, samen thuis” mentaliteit erg belangrijk. In afwachting van het aantal reacties laten we de grootte van de groep nog even in het midden. Het zal echter wel kleinschalig blijven.

Spreekt deze reis je aan en wil je meer uitgebreide informatie? Mail ons dan op hekkensluiters@gmail.com en we sturen je een informatiebrief en een gedetailleerde routeplanning die je kunt openen in Google Earth.

m.vr.gr.
De Hekkensluiters,
Olivier, Jilmer en Paula.