Reis: Werkvakantie in Zimbabwe, samen met jongeren uit Zimbabwe - 2/8 tot 23/8/2018 (World Servants)

Wat ga je doen?
Je helpt mee met het opknappen van een vakschool van Youth for Christ Zimbabwe.

Voor wie?
Zimbabwaanse jongeren zullen een vak leren op deze school, waardoor ze meer kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Waar ga je dat doen?
Je gaat aan de slag in de bergen ten zuidoosten van Bulawayo, een grote stad in Zimbabwe.

Waarom?
De vakschool moet hoognodig opgeknapt. Tijdens de economische crisis is de school in verval geraakt en geplunderd. Bouw jij mee aan de toekomst van Zimbabwe?

Unieke van dit project
Dit project is een tweeculturenproject: je groep bestaat voor de helft uit Afrikaanse jongeren. Samen met Youth For Christ Zimbabwe kun je bijdragen aan de ontwikkeling van de jongeren in Bulawayo en het neerzetten van het begrip dienstbaarheid onder lokale jongeren.

Wat doe je nog meer?
Geniet van de prachtige natuur in Zimbabwe, speel een voetbalwedstrijd met je Afrikaanse teamgenoten en ga op bezoek bij mensen thuis om te ontdekken hoe het is om in Zimbabwe te leven!

Gebied
Bulawayo is eigenlijk een regio op zichzelf, gelegen tussen Noord- en Zuid Matabeleland. Het ligt in het zuidwesten van Zimbabwe op 450 km van de hoofdstad Harare. Matabeleland grenst aan Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. De stad Bulawayo ligt op 1300 meter hoogte en heeft ongeveer 700.000 inwoners. De belangrijkste bron van inkomsten is landbouw (graan, suiker, katoen en dergelijke), maar er wordt ook (illegaal) goud gewonnen. Bulawayo was vroeger een echte industriestad door goede infrastructuur, maar dit is de laatste jaren sterk afgenomen door een gebrek aan onderhoud. Veel bedrijven zijn vertrokken.

Bulawayo ligt tegen een woestijn aan en kent een regenseizoen tussen oktober en april. Vergeleken met de rest van het land regent het er weinig. De temperatuur is vaak aangenaam met 21 tot 28 graden.

De vakschool van Youth for Christ ligt op 25 kilometer van de stad Bulawayo en een paar kilometer vanaf de gemeenschap Esogedini.

interressant , meer info ?

Hier: https://www.worldservants.nl/zimbabwe/ZW118. En als je dan nog meer wilt weten, bel of mail ons gerust. En als je ons een DM stuurt met je nummer bellen we jou.