Reis naar Hong Kong

Hallo iedereen!

Mijn naam is Daisy een jonge dame van 21 jaar en op 4 maart vertrek ik voor een maand naar Hongkong en ik ga alleen. Ik blijf natuurlijk niet alleen daar maar wil ook nog naar Macau en Shenzhen.
Dit is mijn eerste verre reis en ik vind het best spannend!
Graag zou ik wat ervaringen van jullie horen en wat do’s en don’ts. Ook als jij rond die tijd daar bent, kunnen we misschien ontmoeten dat lijkt me wel leuk.

So let me know!

Hi Daisy, wat leuk dat je dat gaat doen! Lijkt me best lang ook voor die steden, een maand?

Ik ben 3 dagen in Hong Kong geweest waarbij ik op de tweede dag een tripje naar Macau heb gedaan. In Hong Kong heb ik o.a. “The Peak” gedaan op een heldere dag (zeker heen met het trammetje gaan, erg leuk!), wat rondgelopen door Mongkok en Tsim Sha Tsui op Kowloon, waaronder Nathan Road met ChungKing Mansions en die boulevard met sterren, ben ik met de Star Ferry en de “Tingting” geweest, naar een Man Mo tempel op Hollywood Road nadat ik eerst een stukje de Mid-level escalators genomen had. Op de andere dag ben ik met de Ngong Ping 360 kabelbaan naar de grote Boeddha op Lantau island geweest (tip: koop een supergoedkoop kaartje, ik dacht iets van 3 euro omgerekend, om ook in de exhibition hall van de Boeddha te kunnen kijken, dan krijg je daarna gratis lunch bij het klooster met een vegetarische mieschotel, thee en 2 snacks naar keuze) en vervolgens met de bus naar het vissersdorpje Tai-O. Daar wat rondgelopen en toen met een bootje van Fortune Ferries weer terug naar het begin van de kabelbaan.

In Macau heb ik wat casino’s bezocht (vooral The Venetian vond ik mooi en de shows van het Wynn zijn erg gaaf!) en daarna naar de ruïnes van St. Paul en andere Portugese overblijfselen.

Heb je accomodatie al geregeld? Dat viel me wel tegen qua kosten, maar ja, er is natuurlijk weinig ruimte in Hong Kong dus ook wel logisch. Veel plezier in ieder geval alvast en hopelijk hebben er hier mensen nog wat tips voor je!

Hey bedankt voor je reactie!

Wat accomodatie betreft, ik verblijf bij mijn oom in Tung Chung. Hij weet ook wel een hoop wat de attracties daar betreft maar hij heeft zijn werk en daarom moet ik het in mijn eentje uitzoeken. Die boeddha wil ik zeker bezoeken en ik heb ook gehoord van oceanpark met een boulevard en de ladies market die schijnen erg leuk te zijn. En we gaan nog een dagje naar Disney :stuck_out_tongue:

Dus dat is eigenlijk het verhaal en ja dat ik een maand ga is omdat ik toch geen school heb dit jaar en mijn werkcontract is ook afgelopen dus kan ik alles rustig bekijken en bezoeken.

Heerlijk toch, geniet ervan! En zeker handig dat je bij je oom kan verblijven en tips van hem kan krijgen.