Project: Vrijwilligerswerk in het onderwijs in Ghana (WereldWerk)

Het Project

Wil jij iets betekenen voor kansarme moslimkinderen in Ghana in de leeftijdsgroep 3 tot 12 jaar? Dan is dit project iets voor jou! Deze kinderen kunnen vanwege geldgebrek meestal niet naar een normale staatsschool en de enige vorm van onderwijs die zij krijgen is op dit project. Vrijwilligers die les kunnen geven zijn hard nodig. Er wordt les gegeven onder een afdak.

Taken
Op deze school kan je lesgeven in wiskunde en Engels. Hiervoor hebben ze materiaal en daarnaast hebben ze wat puzzels. Maar ze willen ook graag andere dingen leren. Dus heb jij specifieke kennis die je over kan brengen en heb je daar materiaal voor, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit zou je kunnen combineren met een afstudeeropdracht en zo een lesprogramma opzetten. Daarnaast is er behoefte aan een projector, eventueel tweedehands. Maar ook op het gebied van sport zou je les kunnen geven en/of een programma kunnen opzetten. Er wordt nu gevolleybald en gevoetbald. Daarnaast natuurlijk gym zoals rennen, springen ed.

Wanneer?
Het hele jaar, werkdagen zijn in principe van maandag tot vrijdag. Maar hiervan kan je in overleg afwijken. Bijvoorbeeld als je een trip wil maken.

Vereisten
Er is buiten het feit dat je kennis moet hebben van een vakgebied geen specifieke eisen.

Accommodatie
Voor dit project wordt voor onderdak gezorgd bij gastgezinnen. De kosten hiervoor bedragen 100 euro per maand. Dit dien je van tevoren over te maken.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in dit project en wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Bezoek onze website of stuur ons een privébericht. We helpen je graag verder.

Vrijwilligerswerk onderwijs Ghana (640x480).jpg