Project: Straatkinderen - Peru (Mijn Bestemming)

Het project
In Cusco zijn er veel kinderen die op straat werken. Ze hebben vaak wel een thuis maar gaan niet naar school en verblijven overdag en soms ‘s avonds op straat om geld te verdienen door schoenen te poetsen, snoep of souvenirs te verkopen of door te bedelen. Met dit project help je om deze kinderen naar school te laten gaan en toegang te bieden tot services van de overheid zoals gezondheidszorg.

In het project werken pedagogisch medewerkers en ambulant medewerkers die contact zoeken met de kinderen op straat. De medewerkers zijn professionals op het gebied van sociale wetenschappen of maatschappelijk werk en hebben ervaring in het werk met kinderen en adolescenten. De ambulant medewerkers dienen als een voorbeeld of positief rolmodel voor de kinderen en jongeren.

Er worden workshops en activiteiten georganiseerd om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en de kinderen worden geholpen bij het inschrijven bij school, sport en gezondheidsservices. De familie van de kinderen wordt eveneens begeleid middels workshops, bijeenkomsten en begeleiding gericht op ontwikkeling en versterking van de financiele situatie.

Als je als vrijwilliger iets wilt betekenen voor deze kwetsbare kinderen op straat, ben je welkom om te komen helpen. Het is belangrijk dat je makkelijk contact kunt leggen met kinderen en adolescenten. Afhankelijk van je ervaring en kennis, kun je helpen bij de volgende taken:

[ul]
[li]Administratie
[/li][li]Communicatie en promotie van het project met foto’s, video’s, internet etc
[/li][li]Organisatie van evenementen, cursussen en bijeenkomsten
[/li][li]Organiseren en begeleiden van creatieve, sportieve en culturele activiteiten voor de kinderen
[/li][li]Hulp bij educatieve activiteiten zoals huiswerkbegeleiding
[/li][li]Psychologische hulpverlening
[/li][/ul]
**
Contact opnemen**
Op onze website kun je meer informatie lezen over het project en over onze vrijwilligersprogramma’s. Heb je interesse? Mail ons dan via [EMAIL=“info@mijnbestemmingperu.nl”]info@mijnbestemmingperu.nl

http://www.mijnbestemmingperu.nl/wp-content/uploads/2015/07/schilderen.jpg

http://www.mijnbestemmingperu.nl/wp-content/uploads/2015/07/straat.jpg

http://www.mijnbestemmingperu.nl/wp-content/uploads/2015/07/Cabecera-cut.jpg