Project: Sociaal project in Cochabamba - Bolivia (Beyond South America)

Het project

Het project werkt met vrouwen die vanwege verschillende redenen in de gevangenis zitten of zaten. Het kan zijn dat zij zijn opgegroeid in de gevangenis, omdat één van hun ouders er langere tijd heeft gezeten of omdat hun man er zit/zat. In Bolivia is het helaas ‘normaal’ dat vrouwen en kinderen meegaan naar de gevangenis. Ook kunnen ze er uiteraard zitten, omdat ze de wet hebben overtreden. In Bolivia betaal je in de gevangenis voor je eigen cel en eten en drinken.

Het project leert de vrouwen om op een positieve/legale manier zichzelf te voorzien in hun behoeftes (en die van hun kinderen) door middel van het maken van spullen en eten dat ze weer kunnen verkopen. Er wordt een adequate re-integratie in de samenleving nagestreefd, want veel vrouwen gaan na een periode in de gevangenis te hebben gezeten weer de straat op om te bedelen of komen (weer) in het criminele circuit terecht.

Ze kunnen zowel in de gevangenis zelf bezig zijn met het maken van de producten, als buiten de gevangenis. Als ze buiten de gevangenis werken, worden de kinderen van deze vrouwen op dat moment opgevangen en wordt er serieuze aandacht besteedt aan hen; ‘hoe kom je zo goed mogelijk de gevangenisperiode door, hoe kan een kind zich daar toch zo goed mogelijk ontwikkelen, zich aanpassen aan de situatie en er zo min mogelijk beschadigd uit komen?’

Het project beschikt over een ruimte waar de vrouwen de producten kunnen maken. Ze leren bijvoorbeeld naaien om onder andere typisch Boliviaanse tassen te kunnen maken. Daarnaast zit er een restaurantje bij, waar het eten geserveerd wordt. Het project kan goed de hulp van vrijwilligers gebruiken. Er wordt uitsluitend Spaans gesproken in het project. Alle hulp (vooral eigen initiatieven!) zijn erg welkom. Een goed georganiseerd project met een zeer boeiende doelgroep!

Contact opnemen

E-mail: [EMAIL=“info@beyondsouthamerica.com”]info@beyondsouthamerica.com

Skype: Beyond South America

Telefoonnummer: +31633193703

Website: http://www.BeyondSouthAmerica.com

Facebook: Beyond South America