Project: Sociaal project binnen lokaal ziekenhuis in Bolivia (Beyond South America)

Het project

Het project is opgericht binnen het lokale ziekenhuis in het centrum van Cochabamba, Bolivia, door de lokale bevolking. De lokale bevolking vond het schrijnend om te zien hoe kinderen, die keihard hulp nodig hebben, vaak aan hun lot werden overgelaten in het ziekenhuis en niet de broodnodige afleiding kregen gedurende de tijd dat ze in het ziekenhuis lagen.

Er zijn een aantal afdelingen waar vrijwilligers (zonder medische achtergrond!) hard nodig zijn, onder andere op de afdeling kinderen met kanker, op de afdeling waar kinderen liggen die een (ernstig) ongeluk gehad hebben en op de afdeling met ondervoede kinderen. Vaak ontbreekt steun van de familie en krijgen de kinderen in het ziekenhuis veel te weinig aandacht, omdat de familie ver bij het ziekenhuis vandaan woont en geen geld heeft voor vervoer om hun kind te bezoeken. In dit project is het belangrijkste wat vrijwilligers de kinderen kunnen geven: emotionele steun en een glimlach!

Project Bolivia.png Bolivia project 2.jpg

Het is één van de vele projecten in Bolivia die kampt met geldproblemen. Om deze reden is er erg weinig materiaal beschikbaar wat gebruikt kan worden om met de kinderen te spelen. Eigen creativiteit en initiatief is dan ook erg belangrijk! Als vrijwilliger krijg je in dit project een persoonlijke toegangspas voor het ziekenhuis. Hierop zal je pasfoto, naam en de periode dat je in het ziekenhuis zult werken te zien zijn. Dit pasje dient iedere vrijwilliger bij zich te hebben om toegang te krijgen tot het ziekenhuis. Op deze manier proberen ze te voorkomen dat iedereen zomaar het ziekenhuis in en uit kan, dit omdat er in het verleden babyroof heeft plaatsgevonden.

In dit project wordt uitsluitend Spaans gesproken en hier kun je terecht van 1 middag in de week tot 7 volle dagen per week. Als je op zoek bent naar een project waar je korte tijd terecht kan, dan is dit een heel geschikt project. In dit project is continuïteit van vrijwilligers (iets wat Beyond South America in andere projecten erg belangrijk vindt!) namelijk minder belangrijk, omdat de kinderen (gelukkig) vaak niet al te lange tijd in het ziekenhuis liggen.

Contact opnemen

E-mail: [EMAIL=“info@beyondsouthamerica.com”]info@beyondsouthamerica.com

Skype: Beyond South America

Telefoonnummer: +31633193703

Website: http://www.BeyondSouthAmerica.com

Facebook: Beyond South America