Project: Sithand'Izingane Care Project - Zuid-Afrika

Project: Sithand’Izingane care project - Tsakane - Zd Afrika
Care project voor kinderen; jongeren en hun families
Contact: [EMAIL=“maarten@sisiza-ukusiza.com”]maarten@sisiza-ukusiza.com
Contact: +27 828 102 141

Ons vrijwilligers aanbod voor het komende jaar 2017:

Het SITHAND’IZINGANE CARE PROJECT (NGO) is voor het nieuwe jaar weer op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor zaken die aandacht nodig hebben. We zoeken bijvoorbeeld vrijwilligers die kennis hebben van computers, de engelse taal beheersen en dus ook les zouden kunnen geven aan onze jongeren.

Aangezien de doelgroep qua leeftijd tussen de 20 en 25 jaar is, zoeken wij vrijwilligers die zelf ook in deze leeftijdsgroep zitten en minimaal 20 jaar zijn. Daarnaast zou het handig zijn als je bijvoorbeeld ook een studie hebt gedaan in deze richting of zelfs nog met een studie in die richting bezig bent.

Het project zoekt ook studenten SOCIAL WORK, die bijvoorbeeld hun langdurige stage bij ons zouden willen doen. We denken daarbij aan studenten die bijvoorbeeld 3 tot 6 maanden hier aan de slag gaan in het kader van hun internship of praktijk voor bijvoorbeeld Hogeschool of Universiteit. Social work is vergelijkbaar met Maatschappelijk werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening SPH.

HANDIGE & CREATIEVE HANDEN:
Het project is tenslotte op zoek naar handige en creatieve mensen die ons kunnen helpen met het onderhoud aan de gebouwen, speeltoestellen, klaslokalen en onze nieuwe overkapping die wordt voorzien van een heus podium. Ben je handig op het gebied van activiteiten organiseren voor de kinderen en jongeren dan ben jij ook meer dan welkom.

Heb je een rijbewijs en vind je het niet vervelend om in SA te rijden dan is dat alleen maar erg handig.

AANBOD:
Zoals je ziet is het aanbod breed genoeg en zijn er buiten de genoemde aandachtsgebieden veel meer mogelijkheden.

ACCOMMODATIE:
Al onze vrijwilligers, studenten, reguliere bezoekers slapen in het eigen vrijwilligers guesthouse op ca. 10 minuten rijden van het project. We koken en eten samen, doen samen het huishouden, en gebruiken de tijd om terug te kijken op de dag die was en de dagen die komen gaan. Naast privé huis is ons huis ook een community huis en safe Haven voor de gemeenschap en delen we het huis daarom ook met 2 Dominican Sisters die beiden al een aantal jaren zeer nauw betrokken zijn bij het project en de gemeenschap.

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan, neem dan zeker contact op via de mail:maarten@sisiza-ukusiza.com
Wij organiseren en regelen namens Sithand’Izingane het vrijwilligerswerk voor het project.
Voor alle vragen over werk, verblijf, excursies en kosten verbonden aan dit vrijwilligers project kun je met Maarten contact opnemen.

Bezoek zeker ook eens onze websites, zodat je een idee krijgt over het project (NGO)
http://www.sithandizingane.co.za
http://www.sisiza-ukusiza.com

Op de site vind je alle informatie over wie wij zijn, welk werk wij doen en hebben de vrijwilligers ook filmpjes geplaatst.