Project: Jongeren project in Zuid Afrika (Sisiza Ukusiza)

Het Project

Het SITHAND’IZINGANE CARE PROJECT is op zoek naar enthousiaste jongeren die ons als vrijwilliger willen helpen door het delen van kennis op het gebied van computers; boekhouding; sport- en spel activiteiten. Het jongeren centrum ofwel het Youth Development Centre is gestart in 2012 en iedere week komen zo’n 30 jongeren 2 à 3x per week bij elkaar om te werken aan het verbeteren van hun toekomst mogelijkheden. Het Youth Centre biedt cursussen, maar ook gesprekken en hulp bij het schrijven van een sollicitatie brief of het professioneel opmaken van je CV.

Daarnaast bieden wij hulp op het gebied van financiën en het opzetten van een eigen klein bedrijf. Ons aanbod is veelzijdig en gebaseerd op het principe van UBUNTU en delen. Als vrijwilliger ga je met de jongeren aan de slag en geef jij je kennis aan hen door, waarmee zij dan weer verder kunnen gaan.

Het totale vrijwilligersprogramma wordt gecoördineerd door Sisiza-Ukusiza, staat onder NL’se leiding, en wij zorgen dat jou vrijwilligerswerk bij ons een onvergetelijke periode zal zijn. Je werkt 4 - 5 dagen per week in het project, je woont en slaapt in het eigen schone , veilige en gezellige guesthouse dat ook wordt gerund door onze jongeren als onderdeel van hun Development programma. Er is bovendien ruimte voor excursies en we helpen je graag om ook je reisbehoefte in te vullen. Kortom alle energie en kennis wordt 1:1 gedeeld met de jongeren van de Tsakane Township en het wordt daardoor een prachtige tijd in Zd. Afrika.

We zoeken dus:
Vrijwilligers vanaf 18 jaar, die het leuk vinden om hun kennis met onze jongeren te willen delen.
Vrijwilligers met kennis op het gebied van computers, boekhouding, fotografie, sport- en spel
Vrijwilligers die minimaal 4 weken met onze jongeren aan de slag willen gaan.
Vrijwilligers die flexibel ingesteld zijn.

Heb je interesse, maar zou je eerst wat meer informatie en uitleg willen krijgen? Stuur dan een bericht naar [EMAIL=“maarten@sisiza-ukusiza.com”]maarten@sisiza-ukusiza.com of kijk eens op de website van het project http://www.sithandizingane.co.za Daar vind je o.a een kort filmpje waar je in 3 min. kan ontdekken hoe het er bij ons uitziet.

Contact opnemen:

[EMAIL=“maarten@sisiza-ukusiza.com”]maarten@sisiza-ukusiza.com

Tot ziens in Zd. Afrika - Johannesburg
Maarten Bollen