Project: Future Start Academy - Voetbalproject met kwestbare kinderen - Tanzania

HET PROJECT

Dit is een project dat investeert in kansarme kinderen in Arusha, Tanzania, door middel van voetbal training voor jongens en meisjes. Hun doelstelling is om de kinderen door middel van voetbal persoonlijke vaardigheden te leren en hun problemen aan te kunnen. Voetbal wordt ingezet als middel voor de kinderen om zichzelf te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.

De kinderen die willen meedoen met het project moeten tevens aan een aantal voorwaarden voldoen; ze moeten elke dag netjes naar school gaan, ze moeten trouw op de trainingen verschijnen en aanleg hebben voor de sport voetbal. De coaches bezoeken de scholen van de kinderen zoveel mogelijk, om de voortgang van hun educatie op te volgen. Op die manier komen ze ook te weten of kinderen spijbelen of problemen thuis hebben en zij kunnen hier snel op in spelen. Ook worden er huis bezoeken afgelegd zodat de ontwikkeling van het kind aan alle kanten geborgd wordt: in de sport, thuis en op school.

Als vrijwilliger kun je deelnemen aan dit project indien je een passie voor voetbal en werken met jeugd hebt. Je assisteert de coach met het trainen van de kinderen, gaat mee naar wedstrijden, je legt school- en huisbezoeken af en je inspireert de coaches en de kinderen bij het opzetten van trainingsprogramma’s. Er wordt op verschillende locaties in de stad getraind, door verschillende coaches. Na je eerste week oriëntatie wordt gekeken bij welk(e) team(s) je je het beste kunt gaan inzetten. De leeftijden van de kinderen variëren van 6 tot 17 jaar. De trainingen vinden plaats na schooltijd en in de weekenden. Overdag wordt er ook gewerkt aan het organiseren van toernooien en wedstrijden, bezoeken afleggen op scholen en bij kinderen thuis, bijhouden van de website en nieuwsbrieven maken en allerlei losse projecten die op dat moment actueel zijn.

MEER INFORMATIE

Doingoood volunteer work is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen in Afrika. Dit doen wij met de inzet van vrijwilligers in de lokale projecten en met de ondersteuning van deze projecten met donaties in geld en middelen.

Maandelijks organiseren wij een kosteloze informatie bijeenkomst. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. Het bijwonen van een informatie bijeenkomst is kosteloos en verplicht je tot niets. Op onze website vind je de data en tijden van de informatie bijeenkomsten.