Project: Creatief werken aan kansen voor Roma-kinderen in Panciu, Roemenië (IBO-Nederland)

Het project

Van 2 tot 15 augustus kun je een unieke ervaring beleven: zet je in als  vrijwilliger om Roma-kinderen een betere toekomst te geven. Dit project bestaat uit ontwikkelingswerk in Panciu, een klein  plattelandsdorp in het Vrancea gebied. Hier leven Roma families in een  situatie met sterke afhankelijkheid en er bestaat nog steeds  discriminatie jegens de etnische groep op school, op het werk en in het  politiek domein. Iedere familie kent een gemiddelde van 4 tot 6 kinderen  en met regelmaat heeft de vader het gezin verlaten en/of is alcoholist.  Hierdoor groeien kinderen op zonder goed voorbeeldfiguur en met grote  kans op verlatenheid.

IBO Italia werkt sinds enkele jaren actief samen met de lokale organisatie "Lumea lui Pinocchio (vrij vertaald: Pinnochio’s wereld) om verschillende projecten te realiseren die de integratie van de Roma-populatie in Roemenie tracht te verbeteren. Helemaal wanneer het aankomt op het lot van kinderen. Alle activiteiten die het centrum organiseert (sporten, muziek, theater, street-art en computerworkshops) hebben als doel om de kinderen en jongeren, Roma en niet-Roma samen te brengen om educatieprojecten en persoonlijke groei te stimuleren. Sinds 2008 is in het centrum ook een educatief centrum. Het doel is vooral om momenten te creeren van delen, onderlinge uitwisseling en het ontdekken van de kwaliteiten van anderen door middel van spel.
**
Werkzaamheden
**
Je zult bezig zijn met het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Deze worden gemanaged door de lokale onderwijzers en samen met de staf ontwikkeld. Hierbij moet je denken aan het ondersteunen van schoolactiviteiten zoals bijles, persoonlijke hygiene en respect voor de natuur. Maar ook aan street-art workshops, muziek, theater, musical, fotografie. Je zult bezig zijn met de kinderen een moment van aandacht te geven door optredens. Daarnaast ben je bezig met allerlei recreatieve, thematische en sport activiteiten organiseren.

Inschrijfgeld: EU35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): EU120

**
Contact opnemen**

Op [www.ibo-nederland.org](http://www.ibo-nederland.org)  vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag  verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074

[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org