Project: Bouw mee aan een educatiecentrum voor vrouwen in Sebte - Marokko (IBO-Nederland)

Het project

In November 2014 zijn er hevige overstromingen geweest in de provincie Taroudant. Hierdoor zijn een hoop huizen en scholen verwoest. Overstromingen komen niet heel vaak voor, maar deze laatste was erg heftig met 47 doden en ongeveer 23000 beschadigde huizen.

In Sebte helpen wij bij de wederopbouw van huizen, klaslokalen, een cultureel- en educatief centrum en bij het repareren van de wegen en waterbassins. Waar precies aan gewerkt wordt wanneer vrijwilligers in Marokko zijn, is afhankelijk van de prioriteiten die gesteld worden door de lokale bevolking. Ongeveer de helft van de tijd zullen de vrijwilligers de lokale bevolking ondersteunen bij de wederopbouw, de andere helft van de tijd worden er activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen uit het dorp.

In de periode dat dit project wordt aangeboden, is er geen kans op overstromingen

Inschrijfgeld: €35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): €390

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten.

Contact opnemen

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
info@ibo-nederland.org

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.