Project: Bouw mee aan een cultureel centrum en entertain kinderen uit het dorp in Imoulasse, Marokko (IBO-Nederland)

Het project

Van 30 augustus tot 20 september kun jij je drie weken lang inzetten voor een Marokkaanse gemeenschap.

In November 2014 zijn er hevige overstromingen geweest in de provincie  Taroudant. Hierdoor zijn een hoop huizen en scholen verwoest.  Overstromingen komen niet heel vaak voor, maar deze laatste was erg  heftig met 47 doden en ongeveer 23000 beschadigde huizen.

In Imoulasse helpen wij bij de wederopbouw van huizen, klaslokalen, een cultureel- en educatief centrum en bij het repareren van de wegen en waterbassins. Waar precies aan gewerkt wordt wanneer vrijwilligers in Marokko zijn, is afhankelijk van de prioriteiten die gesteld worden door de lokale bevolking. Ongeveer de helft van de tijd zullen de vrijwilligers de lokale bevolking ondersteunen bij de wederopbouw, de andere helft van de tijd worden er activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen uit het dorp.

In de periode dat dit project wordt aangeboden, is er geen kans op overstromingen.

Inschrijfgeld: EU35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): EU39

Contact opnemen

IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde  voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren  kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal  binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige  projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als  vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van  een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke  bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe  ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn  belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten.

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074

[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org