Project: Blaas het dorp nieuw leven in in Bela Rechka, Bulgarije (IBO-Nederland)

Pr****oject
Bela Rechka is een klein dorpje. Een groot deel van de jonge mensen is naar de stad getrokken. De ouderen zijn gebleven. Het dorp is hierdoor sterk vergrijsd.

Sinds 2004 organiseert een lokale organisatie culturele activiteiten in Bela Rechka om het dorp weer levendiger te maken. Elk jaar wordt in mei het GOATMILK festival georganiseerd, een muziekfestival waar ook kunst en verschillende culturele workshops een plek hebben.

Een oud schoolgebouw in Bela Rechka is omgebouwd en ingericht als cultureel centrum. IBO-vrijwilligers hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Voor 2017 staan o.a. werkzaamheden gepland aan een nieuw aan te leggen speelterrein voor kinderen en op het terrein van het cultureel centrum, om het voor te bereiden op het GOATMILK festival. Dit festival is aan het einde van je project!

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Je bouwt, als vrijwilliger, mee aan een speelterrein voor kinderen met voornamelijk gebruikte materialen. Upcycling van het materiaal is hierbij essentieel.

Ter voorbereiding van het festival zal het cultureel centrum grondig worden schoongemaakt en waar nodig zullen reparaties worden uitgevoerd. Ook zal de tuin in orde gebracht worden voor het festival.

Na al het werk, beleef je natuurlijk het festival mee!

Schrijf je hier in voor dit project!

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org