Beleef cultuur, bouw mee

Houd je van aanpakken, vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, een land écht te leren kennen en te proeven van een andere cultuur? Dan is een IBO-project echt iets voor jou.

In welke landen?
De Internationale Bouworde Nederland (IBO-Nederland) ondersteunt lokale projecten wereldwijd. Zo hebben we projecten in Roemenië, Cuba, Hongarije, Italië, Bulgarije, Polen, Kroatië, Rusland, Egypte, Senegal en Marokko.

Waarom IBO?
IBO-Nederland biedt jou als vrijwilliger een unieke combinatie tussen praktisch idealisme en culturele uitwisseling. Je gaat een unieke werkvakantie tegemoet tegen lage kosten. De projecten zijn divers: je kunt helpen bij het bouwen van klaslokalen, weeshuizen, opvang-centra, een tehuis voor gehandicapte kinderen, of activiteitenbegeleiding op een van onze sociale projecten.

Culturele uitwisseling
Door samen te werken aan een lokaal project, ontstaat er vaak een speciale band tussen jou en de lokale bevolking. Je krijgt meer inzicht in andere denkwijzen en culturen. Elk jaar weer blijkt dat IBO-vrijwilligers contacten blijven onderhouden met mensen die ze op de projecten hebben ontmoet.

voor meer info www.ibo-nederland.org