Piriapolis in Uruguay

Geïnspireerd door de grote Europese badplaatsen, werd de stad gesticht door Francisco Piriápolis Piria in 1890, een man met visie en denkbeelden. Hij beschreef het gebied als een toekomstig kuuroord, het is omgeven door heuvels,bossen en stranden gelegen aan een prachtige baai met boulevard ( Rambla de los Argentinos).
Aan de boulevard ligt het bekende Argentino hotel (inclusief casino), geopend in 1930 en toen het grootste hotel van Zuid Amerika.
De stranden lopen langzaam af en het water is helder .
Piriápolis is ook bekend om zijn heuvels, o.a. Cerro Del Toro (252 m) met aan zijn voet een replica van de Venus fontein in Paravicini in Italië op de weg naar de top een sculptuur van een stier (3000 kg), Cerro San Antonio (130 m) eenmaal boven te voet,of met een kabelbaantje heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving tot aan Punta del Este.
Cerro Pan de Azucar (380 m) met op de top een kruis van beton (35 m). De tocht naar het kruis voert over paden door bossen en over stenen, maar is met enig conditie goed te doen.
Piriápolis heeft verder het kasteel van Piria gebouwd in 1897, welke nu dienst doet als museum.
Naast het prachtige strand, de watersport mogelijkheden, is het vooral genieten van de rust de natuur. Excursies kunnen via de locale reisbureau worden geregeld. Het huren van een auto is mogelijk, maar men kan ook eenvoudig de bus nemen. Voor vragen kan men terecht bij het Bureau voor toerisme o.a. op het busstation en naast het genoemde Argentino hotel . Verder zorgen de diverse restaurants voor hoogtepunten op gastronomisch gebied .
Lees meer op. http://uruguayreizen.blogspot.com/