Permit trekking Manaslu

Hallo

De vertrekdag komt dichter en dichterbij :dag:
Tickets zijn ook wel gevonden, veel goedkoper dan € 600 pp gaat het niet worden denken wij.

Voor de Manaslu trekking heb ik nog een paar vragen :

  1. Hoe zit het nu met die permit? Koop je 1 permit van ± $70 pp en voor een “tussengebied” moet je $10 pppd betalen?

  2. Mag je de trekking zonder gids lopen? En kan je hem ook goed zonder gids lopen? Dacht ergens gelezen te hebben dat je een gids mee moet nemen, maar wij hebben altijd zonder gelopen, dus…

  3. In verband met het te maken budget, weet iemand de “ongeveer” prijzen van ontbijt en avondeten in de Thamel?
    Prijzen van guesthouses/Hotels staan er plenty van op booking.com Voor mider dan een tientje per nacht heb je al een bed+douche

Tips voor HET hotel met DE douche zijn altijd welkom :slight_smile:

Dank voor de hulp

Manaslu regels zijn veranderd.
De trek kan niet gedaan worden zonder gids/drager. Je moet minimaal met twee personen zijn om deze tocht te kunnen lopen (zoals dit ook met Tsum valley het geval is) Naast het permit voor Manaslu moet er nog een special permit worden gemaakt voor Manaslu, een voor Tsum en nog een voor de ACAP. In totaal ben je 180 dollar kwijt + 100 dollar service charge.
In Thamel zijn er heel veel guesthouses tussen de 800 en 1200 Nrs. per nacht. Eten in het restaurant van het guesthouse is vaak goedkoper dan Thamel in te gaan. Er zijn buiten Thamel heel veel guesthouses (o.a.in Paknajol) waar je goedkoop kunt overnachten en eten. Tibet Peace Guesthouse, Yellow House, Kathmandu Garden house, etc, etc. Afhankelijk van tijdstip van aankomst wellicht handig om een taxi te nemen en even rond te kijken? Booking.com heeft ook vaak goede deals, afhankelijk van maand.
Mocht je nog tips willen hebben lees ik nog wel van je.
Geld: Pinnen bij Nabil bank, 35.000 nrs per pinbeurt. Wel 450 Nrs kosten én € 2,- per pinbeurt van je bank in NL. Handiger wat meer cash mee te nemen in grotere coupures en altijd vragen wat de beste koers is. Werkt het beste.
Internet: het is en blijft Nepal! Wellicht dat je een zaakwaarnemer hebt zodat je een onbezorgde vakantie hebt en ipv bezorgd over je boekingen van de camping.

Succes en mooie trek.

Harry

Meer info:
http://manaslucircuittrek.com/questions-frequently-asked/
Volgens laatste berichten gids en drager(s) bij groep van minimaal 2 personen.
Er veranderd iedere keer wel weer wat.

Succes