Over Europa Landen Reiscafé category

Informatie en discussies over Europa. Hier kun je terecht met al je vragen en tips over o.a. hotels, particuliere accommodaties, toeristische trekpleisters, niet-toeristische tips en nog veel meer. Veel plezier in het Europa Reiscafé!

Tot Europa behoren geografisch gezien de volgende gebieden:
Onafhankelijke landen

Politiek gezien worden de volgende landen wel bij Europa gerekend, hoewel ze geografisch in Azië of Noord-Amerika gelegen zijn:

Opmerking:

  • Armenië, Azerbeidzjan, Cyprus, Georgië, Kazachstan, Rusland en Turkije kunnen staatkundig gezien zowel tot Azië als tot Europa worden gerekend. Op Armenië en Cyprus na liggen deze landen gedeeltelijk in het ene en gedeeltelijk in het andere werelddeel. Armenië en Cyprus liggen weliswaar in Azië, maar worden om cultuurhistorische en politieke redenen, in samenhang met het gegeven dat ze dicht bij Europa liggen, ook tot Europa gerekend.

De facto onafhankelijke landen (zie Wikipedia: Europa)

(bron: Wikipedia)

****** Weet iemand hier a.u.b de juiste schrijfwijze van Kerkrade ,dit zou in de omgeving van Djerba liggen en er zou ook een bezienswaardigheid zijn,kan mij iemand hier iets over vertellen ? Het Kerkrade in Nederland ken ik maar in Tunesie??:wereld::wereld:

Een bericht is samengevoegd naar een bestaand topic: Wonen/ werken in Tunesie