Ongekende parels in Peru!

De republiek Peru is meer dan **20 maal zo groot als België en Nederland samen **en telt bijna 30 miljoen inwoners. Het zijn de vele grote beschavingen en diverse landschappen die Peru zo fascinerend maken. Je kan in koloniale steden rondwandelen, je kan dieren spotten in het amazonewoud, de verloren stad van Machu Picchu bezichtigen en het mysterie van de Nazcalijnen proberen te vatten. Je moet niet lang in Peru zijn om te realiseren hoe rijk dit land is!

Peru bevat een aantal van de meest spectaculaire en gevarieerde landschappen in Zuid-Amerika. De Peruviaanse Andes zijn onbetwistbaar de mooiste op het continent en de bergen huisvesten miljoenen hooglandindianen die nog de oude Quechua-taal spreken en er een traditionele manier van leven op nahouden.
Curahuasi is zo een dorpje in de Andes waar toeristen slecht zelden verschijnen, ondanks dat het slechts op op 125 km van Cuzco en het befaamde Macchu Picchu ligt! Het dorpje **biedt prachtige zichten op het berglandschap en geniet het bovendien van een aangenaam microklimaat. **Van het gevreesde Peruaanse regenseizoen is hier overdag amper sprake.
**Stefanie, een Belgische lerares leerde er haar huidige Peruaanse man, Gilder Anaya Delgado **kennen. Ze werd verliefd op hem en op zijn familiedorp en besloot er te blijven. Samen richtten ze in 2012 **N.G.O. Oye LENA op, een onderwijsproject **dat elke voormiddag met kinderen uit het buitengewoon onderwijs werkt en elke namiddag met kleuters uit kansarme gezinnen.
Stefanie en Gilder geven al geruime tijd een thuis aan de vrijwilligers van Oye Lena. Met Casa Lena stellen ze hun huis ook open voor reizigers. Hen willen ze een uitvalsbasis bieden om binnen een familiale sfeer Peru te ontdekken. Er is keuze tussen privékamers, gedeelde kamers en een camping. Zowel vroege vogels als lange uitslapers kunnen genieten van een verzorgd ontbijt met huisgemaakte producten.
Op de hacienda krijgen hun dieren de ruimte die ze nodig hebben en eten van eigen akker. Er is ook een moestuin met ecologisch geteelde groenten en de fruitbomen zijn in volle groei. Tijdens je verblijf kan je ervoor kiezen om te helpen bij de zorg voor de boerderij. Leergierige reizigers kunnen ook enkele lokale tips and tricks oppikken over de spaanse taal, het plaatselijke quechua en typische Peruaanse gerechten.
Naast logies biedt Casa Lena ook enkele ongekende, maar prachtige tours aan. Geen spoor van massatoerisme te vinden hier! Van wandelen tot paardrijden, van rustige boottrips tot echte adrenalineboosts en van daguitstapjes tot meerdaagse kampeertrips. Voorts helpen we graag bij het plannen van vrije wandelingen in de prachtige omgeving van Curahuasi. Dit stadje is bovendien nu al een vertrekpunt voor trips naar Choquequirao en Salkantay en ligt op 20 minuten rijden van de warmwaterbaden van Cconoc.
Als tussenstop of als uitvalsbasis, Casa Lena en Curahuasi zullen je zeker charmeren!

Wil je meer informatie over Casa Lena, klik hier!
Wil je meer informatie over ons onderwijsproject en vrijwilligerswerk @ Oye LENA, klik hier!

Beste Casa Lena,

Mijn familie in Peru is begonnen met een zeer betrouwbare en betaalbare taxiservice in Lima, Peru.
Zij bieden een transfer service aan vanaf het vliegveld in lima (jorge chavez international airport) naar elk gewenst hotel of hostel.
Wij (mijn vrouw en ik) bieden nederlandstalige ondersteuning aan vanuit Nederland.
We zijn altijd te benaderen voor vragen ook al zijn deze niet direct gerelateerd aan onze service, wij kunnen u veel informatie verstrekken over de stad Lima en Peru.

Bij interesse kan ook een City tour worden gegeven door de stad Lima of de mooie omgeving.

De Taxiritten worden uitgevoerd door mijn schoonvader. Hij is een politieagent met pensioen en zorgt ervoor dat u veilig op uw bestemming komt.

Voor meer informatie kan een email worden verstuurd naar: nl@blankitaxi.com of kunt u kijken op de website www.blankitaxi.com.
U kunt ook een berichtje sturen naar ons twitteraccount: https://twitter.com/Blankitaxi_Lima

Met vriendelijke groet,

Maarten

Blankitaxi Lima-Ica Perú