Nordic sports in het SalzburgerLand

Nordic sports in het SalzburgerLand

Nordic fitness, nordic skiing of nordic walking. Deze ongewone, sportieve en gezonde tak van de wintersport is echt niet alleen iets voor conditiefanaten en profs. Naast een hoeveelheid sneeuw en natuur heeft het SalzburgerLand ook professionele hulp en aantrekkelijke aanbiedingen voor het perfecte winterplezier. Dit perfecte winterplezier kan bijvoorbeeld zijn nordic skiing over heerlijke winterwegen, door eenzame besneeuwde bossen of het klassieke langlaufen over de routes omgeven van pittoreske gebergten. Het perfecte winterplezier is voor iedereen anders!

Nordic cruising op de Karneralm
Nordic cruising is het ideale compromis tussen wandelen en langlaufen. Snel genoeg om veel te beleven en om van de beweging te genieten, maar ook langzaam genoeg om zo veel mogelijk op te pikken van de schoonheid van de natuur en de heldere winterlucht. Bij de nordic cruising weken in Ramingstein op de Karneralm krijgt men behalve overnachtingen en maaltijden ook nog technische training en veel waardevolle extra’s.

Langlaufen met een personal trainer
De personal trainer is voor de sport- en fitnessbewuste mens het absolute toppunt van perfecte training. Waarom niet ook bij het langlaufen? In Bramberg, in de vakantieregio Nationalpark Hohe Tauern, wordt men door een personal trainer optimaal op weg geholpen. Aangezien bij het langlaufen een goede techniek cruciaal is, is de hulp van een personal trainer voor de minder geoefende sporter ideaal.

Mariapfarr: perfect voor nordic walking
In tegenstelling tot de zomer is nordic walking in de winter nog een zeldzaamheid. Behalve in Mariapfarr in Lungau. Daar worden 15 routes, in totaal 119 km, variërend in lengte tussen 3,1 en 14,5 km, in de winter geruimd voor de winterwalker. Dit door de Austrian Nordic Walking Association gecertificeerde Nordic Walking Park is overigens vanwege zijn ligging tussen 1000 en 1400 m zeer geschikt voor de klassieke hoogtetraining. Verder staan er natuurlijk instructeurs ter beschikking, die de techniek uitleggen en tochten door het ongerepte winterlandschap van Lungau begeleiden.

Gratis langlaufcursus in het Lammertal
De goedkoopste manier om te leren langlaufen is gewoon op de ski’s te gaan staan en het te proberen. Het blijft dan gissen waarom het niet zo lekker gaat. Beter zou natuurlijk een langlaufcursus zijn met waardevolle tips van deskundigen. Daarom krijgen de gasten in het Lammertal op vertoon van de “Gästekarte" een tegoedbon voor een langlaufbasiscursus. Daarna staan meer dan 200 km aan loipes in het Lammertal en Salzachtal ter beschikking, allemaal voorzien van het Tennengauer kwaliteitswaarmerk.

De Internationale Tauernlauf niet alleen voor profs
Wanneer op 27 en 28 januari de deelnemers van de Internationale Tauernlauf van start gaan, dan zijn de beste noteringen bij deze 50 km lange Grand Prix natuurlijk alleen voor de profs weggelegd. Maar bij deze gerenommeerde wedstrijd geldt voor veel wintersporters dat meedoen belangrijker is dan winnen. Bijvoorbeeld bij de 30 km lange klassieke afstand of de sprintafstand van 20 km. Verder zijn er nog de 5 km lange wedstrijd voor beginners en speciale afstanden voor vrouwen. In het Salzburger Land is de Tauernlauf met alle festiviteiten er omheen één van de hoogtepunten van het seizoen.

Bron: TMC: www.travelmc.com

Meer informatie SalzburgerLand: - www.vakantie.salzburgerland.com
- Wintersport chalets