Nieuws: Top 10 meest verantwoorde vrijwilligerswerk aanbieders (PURE! Volunteer)

PURE! Volunteer staat in de top 10 van meest verantwoorde aanbieders van vrijwilligerswerk samengesteld door De Volkskrant en WageningenUniversity. De organisaties deden samen onderzoek naar verantwoordvrijwilligerswerk en letten daarbij op internationale richtlijnen, de keuze vanprojecten en partners, de selectie en voorbereiding van vrijwilligers, deklachtprocedure en vakprijzen.

Bekijk hier de slideshow van de Volkskrant met daarin de uitkomsten van het onderzoek.

Duurzaam & verantwoord vrijwilligerswerk in Azië

Bevorderen zelfredzaamheid
PURE!bevordert zelfredzaamheid door direct betrokken te zijn bij kleinschaligeprojecten in Azië. Onze vrijwilligers en lokale coördinatoren zetten zich inbij deze projecten om kennis over te dragen aan de projecteigenaren, leraren enandere verzorgers. Het langer termijn doel is bij alle projecten datzelfstandigheid en zelfredzaamheid voorop staat. Wij zien bij veel projectendan ook een afnemende behoefte aan het aantal vrijwilligers per maand naverloop van tijd.

Bewustzijn creëeren
PURE! richtzich op het creëeren van bewustzijn over verantwoord vrijwilligerswerk onder dedoelgroep in Nederland door middel van het verzorgen van gastlessen op middelbarescholen en presentaties aan de doelgroep. Samen met oud vrijwilligers zettenwij ons in om verantwoord vrijwilligerswerk te promoten en om gedegenrichtlijnen na te leven.

Regio Azië
PURE! gelooft in specialisatie en kleinschaligheid. Daarom specialiseren we ons op één regio,Azië. De lokale behoeftes in de ene regio zijn namelijk erg verschillende vande andere regio. PURE! kiest er bewust voor om zich te richten op Azië en zorgter zo voor dat we ons uitgebreid kunnen verdiepen in de regio. Zo zorgen wevoor een afgestemd en kwalitatief hoogstaand en verantwoord vrijwilligersprogramma.

Kleinschalig & persoonlijk
Kleinschaligheid is een ander belangrijk speerpunt van PURE! De organisatie bestaat uit tweevaste medewerkers en een bestuur van vijf leden. Van tijd tot tijd werken er stagiaires mee op het kantoor.
Meer weten? Klik hier.

Contact opnemen

Heb je vragen? Bekijk onze website, bezoek een infomiddag van PURE!, stuur een e-mail of bel ons: www.purevolunteer.nl
E: [EMAIL=“info@purevolunteer.nl”]info@purevolunteer.nl
T: 06-26833046

Volg ons ook via Facebook: PURE for Kids