Mount Athos Kouzina 2017 - een culinair evenement rond de berg Athos - in Griekenland

Culinaire evenementen in de zomer rond de berg Athos. De meer dan 2000 religieuzen leven verspreid over 32 grote en kleine kloosters en zij eten wat de bergen en de zee opbrengen: groente en vis voornamelijk. De keuken van de streek buiten de republiek wordt voor een groot deel ook door die producten bepaald; daarnaast zijn er ingrediënten als honing (gebruikt in zoet gebak), kaas, yoghurt en fruit. Ook de kruiden uit de bergen spelen een belangrijke rol in de keuken. En af en toe staat er een schaap of lam op het menu. Druiven groeien er natuurlijk ook, al sinds mensenheugenis, en behalve moderne producenten als de inmiddels internationaal bekende Claudia Papayianni maken ook de monniken er nog altijd wijn van die druiven. Mount Athos erea Kouzina" wordt elk jaar georganiseerd in de laatste twee weken van mei en in de eerste twee weken van juni: dus van 15 mei 2017 tot 15 juni 2017

Meer lezen + fotos op: http://www.2travel2.nl/mount-athos-kouzina-2017-een-culinair-evenement-rond-de-berg-athos-in-griekenland.html