Mexico evacueert duizenden met oog op orkaan

De Mexicaanse regering heeft dinsdag met het oog op de voorspelde komst van de orkaan Jimena aan de kust duizenden mensen, onder wie veel toeristen, geëvacueerd. Jimena is een orkaan van de categorie 4 en daarmee een van de krachtigste dit jaar. Het oog van de orkaan zou dinsdag laat of woensdag vroeg ten westen van de kustplaats Los Cabos aan de Stille Oceaan passeren.

De regering riep de noodtoestand uit voor Los Cabos en La Paz, de hoofdstad van de staat Baja California Sur. Scholen, havens en de meeste winkels waren gesloten. Meer dan tweeduizend bewoners van laaggelegen wijken werden in schoolgebouwen opgevangen. Duizenden anderen gingen uit logeren bij familie en vrienden.

Een gemeentelijk woordvoerder zei dat nog eens vijfduizend mensen uit andere wijken waren geëvacuurd. Er waren 159 opvangcentra met een capaciteit voor 29 duizend mensen in gereedheid gebracht.

De storm bevond zich dinsdag ongeveer 175 kilometer ten zuiden van de stad, die op een schiereiland is gelegen, boven zee. Tegen de middag was de orkaan iets afgezwakt, met windstoten tot 215 kilometer per uur. De meeste toeristen waren vertrokken, waardoor 75 procent van de hotelkamers leeg stond.

Bron; buitenland.nieuws.nl