lodge manager

Ben 53 jaar en ben Nederland een beetje erg beu. Kenia heeft al jaren een warme plaats in mijn hart.
Ben op zoek naar een managers baan op een lodge of hotel, heb ruim 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in de horeca. Wie heeft tips of weet een hotel of lodge die verlegen zitten om een manager.

Kijk eens op www.werkinafrika.nl

Zal niet gemakkelijk worden, maar ik wens je véél succes!

beste trudy. daar ben ik inmiddels ook al achter gekomen. ik zie wel regelmatig advertenties. mocht je ooit iets horen of weten. ik ben ongebonden. engels, duits en de keuken zijn mij niet vreemd. ben 30 jaar als zelfstandig horecaondernemer aktief geweest. en speel al jaren met het idee om naar kenia of tanzania te gaan verhuizen. Verder ben ik sociaal maar ook zakelijk ingesteld en weet hoe ik met personeel om te gaan. ik hoor graag van je. gr. Rob

Wat voor soort horeca? Wat voor sfeer? Wat voor eten? Welke doelgroep?

diverse restaurant. waaronder een grill formulle. tapas en franse kaart. tevens een buffet restaurent met outdoor en entertaiment aktiviteiten. hotel is me ook niet vreemd maar dan moet je denken aan een B&B. Vanwaar uw vraag

Omdat ik (in betere toeristische tijden) weleens een aanbod heb gehad. Maar niet heb gedaan, want ik heb geen enkele ervaring in horeca.

Trudi, mocht je ooit iets horen of weten ik hoor het graag. Mooie site trouwens en een fantastiche omgeving. Groetjes Rob

Thanks, Rob.
Welke specifieke horeca-achtergrond heb je eigenlijk? Is heel belangrijk, je moet in eerste instantie een resem referenties kunnen voorleggen én je moet zeker één (eigenlijk meerdere) meerwaarden kunnen voorleggen, anders kunnen ze je sowieso niet aannemen. Of, als je gespecialiseerd bent in iets, kan je starten voor een paar maanden als consultant ergens. Wat misschien niet slecht zou zijn, want je kan dan wel in Europa gewoon zijn om met veel personeel te werken, ik garandeer je dat het hier toch héél wat anders is, hoor. Als je in Europa als leidinggevend persoon al stalen zenuwen moet hebben, moet je er hier minstens dubbel zoveel hebben.
Sorry, ik mag misschien een beetje negatief overkomen, maar ik weet waarover ik spreek, heb het allemaal aan den lijve ondervonden en met de eigen zaak hier ondervind ik het nog elke dag. :wink:
Succes en als ik toevallig iets hoor, laat ik het je zeker weten!

Met dank voor je snelle reactie,

Ik heb niks anders te bieden dan 30 jaar ervaring als zelfstandig horeca ondernemer ik heb diverse restaurant gehad en een party centrum en een kleine B&B. Ik ben inmiddels gescheiden en ben een wereld reiziger, heb al diverse malen Afrika en zuid Amerika bezocht en heb een jaar in Azië geleefd. Vanwege mijn scheiding heb ik alles verkocht en heb mijn ex vrouw en mijn kinderen alles gegeven wat hun een onbezorgde toekomst geeft. Personeel kan inderdaad heel vervelend zijn, ik weet er alles van, had er vorige maand nog 18 op de loonlijst staan, en neem maar van mij aan dat ik alles heb meegemaakt. Ben al jaren verliefd op Afrika en ben veel in Gambia en Senegal geweest. Heerlijke landen vol corruptie en altijd opletten. Heb een hotel in Gambia helpen opzetten, dwz qua onderhoud, nieuwe menu kaarten en het gehele bar gebeuren opnieuw opgezet. Dit met de belofte dat ik General Manager zou worden. Toen ging de Deense eigenaar naar de hemel en waren alle afspraken vergeten. Kreeg een email van de eigenaar, toen hij nog leefde en schreef dat hij van 4 sterren naar 5 was gegaan (wel volgens gambiaanse begrippen uiteraard) en dat zijn snacks en dranken verkoop met 23 % was gestegen in 2011 ten opzichte van 2010 en dat terwijl zijn boekingen met 4 % was teruggelopen. Tja, zo kan het gaan. Kenia en Tanzania heb ik ook bezocht, maar dat was ruim 10 jaar geleden…Heb nu tijd genoeg en kijk lekker rond. Het is geen must maar een droom en ik besef heel goed dat het daar heel anders gaat dan hier. Ik hoor graag van je. Groetjes Rob

Rob kom op de bonnefooi naar Kenya gaan en daar zelf wat rond kijken en dan zelf wat opzetten wat geen kapitalen kost of iets overnemen wat ook een mogelijkheid is. Maar waar wil je precies naar toe de kust is een optie maar ik denk dat Nairobi meer mogelijkheden bied.

Na al die jaren, ondervind ik aan de kust dat enkel sommige ‘gevestigde waarden’ op horeca-vlak blijven voortdoen en alle andere zaken tot meermaals per jaar veranderen van uitbater. Het is behoorlijk duur om een dergelijke zaak te openen én in stand te houden. Daarbij komt dat je geen ‘Europese’ prijzen kunt vragen voor de zaken die je aanbiedt. Let wel, ik gun het iedereen van harte, maar het is niet zo evident als het lijkt. Althans, toch niet in Kenia.

Misschien moet je eerst eens nakijken of je wel een werkvergunning kan krijgen? Het lijkt wel allemaal zo leuk om in Kenia iets te gaan beginnen, maar ik zou er eerst een paar maanden gaan wonen, zodat je feeling met het land en de mensen krijgt en het een en het ander uitzoeken, want makkelijk is het niet, zoals Trudi ook schrijft

Het is zeker niet makkelijke wat ik en mijn vrouw een Kenyaanse zelf hebben ondervonden. Speciaal omdat de meeste denken dat je met een zak geld komt. Daarom is het altijd verstandig om eerst een paar maanden rond te kijken en informatie in te winnen.
Er zijn aan de kust en in Nairobi een hoop mensen ( conmen) die met de wildste verhalen komen en je overal mee naar toe slepen het is net als overal in de wereld ze kunnen alles voor je organiseren als je maar goed betaald en aan het eind van de lijn heb je niets meer en ben je een illusie armer. Maar gezien je ervaring in Gambia zal je dat nu wel weten. Maar er zijn altijd wel mensen die al ervaring hebben en die je goed informeren. Vertrouw niet op de ambassade want die leven niet in het echte Kenya.