Lesgeven naast het Krugerpark - Zuid-Afrika (Teachers for Africa)

Teachers for Africa Fo****undation is een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we door middel van het ondersteunen en opzetten van een aantal kleinschalige projecten op scholen in omgeving Kaapstad en direct grenzend aan het Kruger National Park. Via de inzet van vrijwilligers en stagiairs bieden we kansarme leerlingen de extra aandacht en ondersteuning die ze heel hard nodig hebben- én geven we deelnemers een bijzondere en waardevolle ervaring, in één van de mooiste landen van Afrika.

Niet alleen voor do****centen!

Het project
Educatie is cruciaal om deze armoede te ontstijgen. Degelijk basisonderwijs met meer persoonlijke begeleiding van leerlingen kan een enorm verschil maken en ze een betere start in het leven geven. Door gebrek aan middelen zijn de scholen echter genoodzaakt om zeer grote klassen te handhaven: een docent heeft tot wel 100 leerlingen onder zijn of haar hoede. Jouw hulp is dus hard nodig om deze kinderen de steun en aandacht te geven die ze verdienen!

Als stichting zijn we reeds enkele jaren betrokken in het ‘laagveld’ van Zuid-Afrika. De wens bestond al langer om een grotere positieve impact te kunnen maken in deze indrukwekkende omgeving met kinderen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Teachers for Africa is daarom ook zeer trots op dit nieuwe project! We werken nauw samen met lokale organisaties die zich eveneens inzetten voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschap, waardoor we goed weten wat er zich allemaal afspeelt en waaraan behoefte is. We zijn met open armen ontvangen, en de gemeenschap kijkt reikhalzend uit naar jouw komst!

-Onze kracht zit in EIGEN opgestarte projecten, kleinschaligheid en persoonlijke ondersteuning-

Meer informatie
Stichting Docenten voor Afrika
Postbus 27
2080 AA Santpoort-Zuid
T +31 (0)6-48945011

Interesse?
Neem contact op via een privé bericht!