Last week, Bali

Sharay Haeck schreef een weblog over haar laatste week op Bali:

Zo, dit was mijn laatste weekje les en ook die van Jane. Maandag was er sowieso geen les i.v.m. de ceremonie. Dinsdag heb ik met de meiden nog een gewone les gedaan, en een moederdag kaart + gedicht gemaakt want 22 december is het moederdag in Bali. Ze hebben trouwens alleen moederdag, geen vaderdag haha. Woensdag hebben we met de ochtend klas en de middag klas de film This is It gekeken. Volgens mij vonden ze het wel leuk. Ik vond het wel een leuke film in ieder geval!

Vrijdag vertrokken we naar Kuta, en om 5 uur hebben we de laatste les gehad. We hadden de 4 meiden (waarvan een er deze week niet was omdat die een studie week oid van de school, gekregen van haar ouders) dus met de 3 meiden hebben we een paar leuke opdrachten gedaan over ‘family’, daar zijn we mee bezig, en daarna wat spelletjes. Tijdens de les kwam Mr. Agung (de baas/oprichter van het project) Jane en mij even bij hem roepen. Toen vroeg hij ons of wij tijdens het kerstdiner iets wilde vertellen over kerst. Omdat ze het hier in Bali wel vieren, maar natuurlijk zelf niet het christen geloof hebben dus niet echt weten wat er precies gevierd wordt.

Na de les zijn we ons even gaan opfrissen en om 1900u begon het ‘kerstdiner’. Er waren buiten allemaal tafeltjes neergezet, gezellig lichtjes opgehangen, er waren wat studenten, wat vrienden van Mr. Agung, vrijwilligers en de werkers van het project. Zag er erg leuk uit! Eerst kwamen wat jongetjes /studenten een optreden doen van een balinese dans. Super schattig en leuk. Daarna kwamen een groep meisjes studenten de vrouwen-balinese-dans doen. Ook zo mooi en leuk om te zien! En ja, daarna mochten Jane en ik wat vertellen over kerst. We wisten niet echt goed wat we erover moesten vertellen dus vertelde kort dat het om de geboorte van Jesus ging met korte uitleg, over de kerstboom, de lichtjes, gezellig met de familie en kadootjes en daar een beetje een verhaal van gebreid. Wel grappig. Daarna hield Mr. Agung nog een korte speech over hoe leuk hij het vond en hoe dankbaar hij was. Schattig hoor. Toen werd er een buffetje neergezet van rijst, spicey soep, kip, vis en groete. Ik heb netjes van alles wat geprobeerd maar het enige wat ik luste was de groente en rijst haha. Tis allemaal zo spicey!!! En toen kwam het moment dan Jane en ik ons certificaat kregen. Deze werd persoonlijk uitgereikt door Mr. Agung, wat wel speciaal was want meestal is hij er niet, en wordt het dus gewoon in de klas gedaan. We hadden nu dus een speciale gelegenheid. We kregen ons certificaat met een kadootje (een sarong), we werden erg bedankt en er zijn nog een hoop (groeps)foto’s gemaakt. Al met al een erg leuke avond!

Later kwamen de meiden (ade, nopy en gung ade) nog bij jane en mij op de kamer. Ze vonden het zo jammer dat we gingen en hebben met hun nog een tijd lopen kletsen en we hebben kadootjes van hun gehad. Echt super lieve meiden! We zijn vroeg gaan slapen en vanochtend om 9 uur zijn we naar Kuta vertrokken. Hier blijven we met kerst en vanuit hier gaan we 27 december naar het vliegveld. Jane vliegt dan door naar Thailand, en ik naar Nederland. Dus het laatste weekendje is aangebroken!

Ik ga er nog heerlijk van genieten in ieder geval!

http://www.pureforkids.nl/upload/thumbs/180x126_3713-sharay3.jpghttp://www.pureforkids.nl/upload/thumbs/180x126_3713-sharay.jpghttp://www.pureforkids.nl/upload/thumbs/180x126_3713-sharay2.jpg

Meer ervaringen van vrijwilligers kun je lezen op: http://www.pureforkids.nl/127-weblog.html