Langlaufen 'naast de deur' in Belgische Oostkantons

:belgium:
Als de winter koud en wit is, dan kan er geskied worden in de Ardennen. Vooral langlaufen, maar op enkele plaatsen ook alpine-ski. Begin 2005 was een fantastisch wintersportSeizoen in de Oostkantons, de sneeuw bleef liggen (43 dagen, een record sinds 1988) en de liefhebbers bleven komen.

http://www.tourpress.nl/materials/pers_images/051207_051207_wallonie_Ski_langlauf.jpg

Wellicht staan ons weer witte maanden te wachten met volop sneeuw in januari en februari. Dat zou betekenen dat er juist onder Maastricht weer geskied kan worden. Voorbereiden dus.

**Actueel sneeuwbericht **
In geval van sneeuw staat er dagelijks een actueel sneeuwbericht op de site van de Oostkantons. Zo kun je vooraf nakijken of de omstandigheden voor een weekend op de latten in de Oostkantons ideaal zijn. Kijken op de site, inpakken en wegwezen. Wie weet wat dit seizoen te brengen heeft.

**Tourist Winter Journal **
De Oostkantons en de provincies Luik, Namen en Luxemburg zorgen er in geval van sneeuw voor dat er dagelijks nieuwe sneeuwberichten worden gegeven. De Oostkantons brengen ook altijd een ‘Tourist Winter Journal’ uit met daarin onder andere alle mogelijke nieuwtjes voor wintersporters maar ook tips over evenementen in de wintermaanden in de regio. Dit krantje is tegen die tijd op ons kantoor in Haarlem beschikbaar evenals een plattegrond van de skigebieden in het oosten van België.

**Informatie **

Informatiekrantje Oostkantons en hotelgidsen zijn tegen betaling van porto- en administratiekosten beschikbaar bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 en [EMAIL=“belgisch.verkeersbureau@wxs.nl”]belgisch.verkeersbureau@wxs.nl.

Bron: TourPRess Holland