Kom kennis maken met Kuljuru Keso

Open inloop op vaste tijden
Eigen ruimte voor Stichting Kuljuru Keso in Deurne

Stichting Kuljuru Keso is in 2010 opgericht met als doel mensen in ontwikkelingslanden bekend te maken met de methode om van gebruikte plastic tasjes nieuwe bruikbare producten te maken. Op deze duurzame manier ontstaat werk en inkomen en wordt tevens de leefomgeving opgeschoond. Vorig jaar werden in Senegal de eerste trainingen gehouden.
Daarnaast geeft Kuljuru Keso ook in Nederland educatieve workshops, ondermeer op basisscholen. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen leren om van plastic afval bijvoorbeeld manden, tassen of andere bruikbare artikelen te maken. Initiatiefnemers zijn Angela Berkvens en Abou Sow uit Asten. De stichting opent zaterdag 7 januari de eigen workshopruimte in het voormalige Hub van Doorne-college aan de Haspelweg 11 in Deurne. Naast workshops op afspraak is er vanaf januari ook een open inloop: elke eerste woensdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen kan er binnenlopen en kennismaken met Kuljuru Keso, de gebruikte technieken en de producten uit Senegal.

Officiële opening
Zaterdag 7 januari 2012 wordt de nieuwe ruimte om 13.30 uur officieel geopend. Dan wordt ook de naam van de ruimte onthuld.

En we hebben nog steeds een vacature in Dakar, Senegal!