Informatie over verzekeringen voor stage en studie in het buitenland

Studie of stage buiten Nederland? Een normale reisverzekering is vaak niet voldoende! Lees hier waar je op moet letten bij het regelen van je verzekering.

Het plannen van een studie of stage in het buitenland is de ultieme voorpret: op welke school kom je terecht? Waar ga je wonen? Wat ga je allemaal doen?

Vergeet daarbij je verzekeringen niet - minder leuk, maar wel minstens net zo belangrijk! Je normale reis- en ziektekostenverzekering zijn namelijk vaak niet voldoende. Wat als je dan in het ziekenhuis terecht komt? Of je tas wordt gestolen? Of je moet met spoed naar huis omdat een familielid is overleden? Met de juiste verzekering ga je zorgenloos op pad. Wil je snel klaar zijn? Regel je verzekering dan met het Insurance Passport for Students van StudentsInsured.

Het vinden van de juiste verzekering voor je stage en studie in het buitenland

Er zijn heel veel reisverzekeringen op de markt – zo veel, dat je bijna door het bomen het bos niet meer ziet. We willen je hier graag helpen met wat veelgestelde vragen.

**Ik heb een basiszorgverzekering - die biedt toch ook dekking in het buitenland? **
Klopt - maar deze dekking is erg beperkt. Zo dekt je normale basiszorgverzekering alleen het tarief dat in Nederland gangbaar is. De rest moet je dan zelf betalen! In een land als bijvoorbeeld Amerika kunnen dan kosten voor eigen rekening oplopen tot tienduizenden euro’s of meer!

**Ik heb een doorlopende reisverzekering - deze is toch voldoende? **
Vaak is een doorlopende reisverzekering niet genoeg. Vaak mag je namelijk niet langer dan 30, 60 of 90 dagen aaneengesloten op reis zijn. In veel gevallen zijn studie- of stagereizen zelfs helemaal uitgesloten (en krijg je dus geen dekking!). Ga je op stage? Dan moet je ook regelen dat je aansprakelijkheid op het stagebedrijf goed verzekerd is!

**Welke verzekeringen/dekking heb ik nodig? **
Als je goed voorbereid op reis wilt zoek je een verzekering die dekking biedt voor ziektekosten, maar ook voor een aantal andere zaken. Je bagage, je rechtsbijstand, je aansprakelijkheid (ook op je stageadres) en ongevallen zijn in ieder geval belangrijk. Als laatste is ook een noodhulpcentrale erg belangrijk: zij kunnen je 24/7 helpen met het regelen van een plotselinge terugkeer, met het vinden van de juiste zorgverlener en nog veel meer!

Je verzekering voor studie of stage goed verzekerd met IPS

Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van je verzekering(en) goed na te lezen op bovenstaande punten. Is studie of stage gedekt? Mag ik langer dan 60/90 dagen op pad? Hoe zit het met de dekking, zijn alle bovengenoemde zaken gedekt? Natuurlijk kun je dit allemaal zelf regelen en uitzoeken. Met het Insurance Passport for Students heb je alles in één keer goed geregeld!

IPS van StudentsInsured is speciaal ontwikkeld voor studie- en stagereizen – het biedt dekking voor medische kosten, bagage, aansprakelijkheid (ook op het stageadres), en bijvoorbeeld 24/7 noodhulp - en je mag maximaal 7 jaar aaneengesloten op reis!

Voor meer informatie kijk je op www.studentsinsured.com. Binnen drie minuten regel je je verzekering in ons online aanvraagformulier.

Vragen over jouw verzekering? Stel ze hier.

Bekijk de video voor nog meer informatie:

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“SgkXwbss2co” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>