In 2007 dreigt tekort aan vliegtuigstoelen richting Thailand

Thailand kan mogelijk in 2007 rekenen op 190.000 Nederlandse gasten. Dat zijn er dan 15.000 meer dan dit jaar, dat al 27 procent plust in vergelijking met 2005. Gevolg is echter een dreigend tekort aan vliegtuigstoelen naar deze gewilde bestemming. Er is dus voldoende ruimte op de markt voor een nieuwe airline op de route tussen Amsterdam en Bangkok.

Dat heeft commercieel directeur Arno van Uffelen van 333travel uit Harmelen gezegd bij de opening van het nieuwe kantoor in het Eastin Bangkok Hotel. De vestiging gaat vanaf nu door het leven onder de naam Amazing Asia Tours, geleid door Pieter Nyst.

333travel is in 6 jaar uitgegroeid tot marktleider in ons land op Thailand, op afstand gevolgd door FOX Reizen. Dit jaar is de touroperator goed voor 16.000 pax; in 2007 zijn dat er volgens Van Uffelen vermoedelijk bijna 19.000. Dat wordt mede veroorzaakt doordat de Harmelense touroperator vanaf 1 januari gaat verkopen via naar schatting 80 tot 90 reisagenten. Van Uffelen noemt het opmerkelijk dat Thailnd in toenemende mate ‘upmarket’ toeristen trekt. ‘Weliswaar stijgen de prijzen van hotelkamers enigszins, maar Thailand wordt daarmee een aantrekkelijker bestemming voor golfreizen, incentives en spa-gangers’, stelt Van Uffelen.

Hij noemt het groeiend aantal Russische toeristen ‘een probleem’. In de badplaats Pattaya heeft 333travel al een aantal hotels uit het programma gehaald als gevolg van de aanwezigheid van grote groepen Russische gasten. ‘De hotels weten nu dat als ze groepen Russen binnenlaten, wij dan snel vertrekken’, stelt Van Uffelen.

*Bron: Thais Verkeersbureau / www.thaisverkeersbureau.nl *