Historische monumenten rond Kaesong uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed

Deze week heeft UNESCO weer 19 plaatsen toegevoegd aan hun werelderfgoedlijst, een daarvan betreft de historische monumenten van de Noord-Koreaanse stad Kaesong.

Het betreft onder meer:
[ul]
[li]Manwoldae, de opgravingen van het paleis uit de Koryo-dynastie [/li][li]de stadsmuren van Kaesong en de Namdae stadspoort [/li][li]Koryo Songgyungwan, een universiteit uit de 10e eeuw, nu in gebruik als het Koryo Museum [/li][li]Sonjukkyo, een brug uit 1290 [/li][li]Sungyangsowon, een Confuciaanse school [/li][li]de graftombe van koning Wang Kon, de grondlegger van de Koryo-dynastie [/li][li]de graftombe van koning Kongmin [/li][/ul]

Het Koryo Museum en de graftombe van koning Kongmin worden reeds door de meeste toeristen in Kaesong bezocht.

http://i.imgur.com/MxHD07X.jpg

http://i.imgur.com/giYJXPw.jpg

Dat museum op de eerste foto was 1 van de saaiste dingen van de hele reis. :smiley: Maar als je binnen 24 uur zowel de Mass Games ziet als de DMZ, dan valt eigenlijk alles verder tegen, dus misschien dat het daardoor kwam. Weet nog wel dat we ook heel hinderlijk achtervolgd werden door een groep Chinese toeristen die meer interesse hadden in ons dan in het museum. :slight_smile:

Ik ben er twee keer geweest, het hangt denk ik ook heel erg af van de gids. Als het er eentje is die het standaard riedeltje afwerkt is er inderdaad doodsaai, maar de tweede keer hadden we er gelukkig eentje die er een hoop humor doorheen gooide, dat helpt. Ergens is het ook wel een verademing omdat het eens een keertje om historie zonder al te nadrukkelijke propaganda gaat, maar het is inderdaad niet bepaald een van de hoogtepunten van een bezoek aan het land.

Onze gids, Mevrouw You, had ook wel humor! En kon bovendien ook goed zingen!


Weet nog dat we bij jouw foto voor dat huisje stonden en dat ze zei: “En dan lopen we hier naar beneden”. Hele groep die kant op lopen en tegelijkertijd denken “Huh, hier is helemaal geen trap” en zij lachen! :slight_smile:

Toevallig dat Noord en Zuid al sinds april zitten te bitchen over (een industriepark in) Kaesong.
En mevrouw You ziet er helemaal niet verkeerd uit. En ze bezit humor en kan ook zingen? >>>