Golfen in Denia

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 15ºC is de Costa Blanca de meest geschikte locatie om gedurende het hele jaar door golf te kunnen spelen. Gedoopt tot “ Costa del Golf” bevindt zich de Costa Blanca in een groeiende fase met vele Golfprojecten die in ontwikkeling zijn. Zo ook de golfbaan in La Sella, bij Denia.

Gelegen in de glooiing van de berg de Montgó, bevindt zich Club Golf La Sella. Het is geen extreem vermoeiend traject. De golfbaan grenst aan het nationaal natuurpark Montgó en wordt omringd door de Mediterrane bossen. Pijnbomen, sinasappelbomen, olijvenbomen en amandelbomen geven de golfbaan een zeer kleurrijke uitstraling maar kunnen tevens voor problemen zorgen bij de minder behendige speler. De golfbaan heeft (nu nog) 18 holes, par 72 is aantrekkelijk en tevens gevarieerd met een gemiddelde lengte en indien men weet hoe alle clubs te gebruiken, is een goed resultaat zeker haalbaar. Het ontwerp van de golfbaan is dusdanig dat het geschikt is voor spelers van alle niveaus. De ontwerper heeft samen met de expertise van Jose Maria Olazábal de golfbaan zo ontworpen dat indien de green gemist wordt, men de behendigheid van de Spaanse kampioen nodig heeft om alsnog de Par te halen.

Begin 2009 wordt het nieuwe gedeelte van de golfbaan in gebruik genomen. Club de Golf La Sella is dan eindelijk een 27 holes golfbaan!