Georgie - Europa - In een notendop

Georgië gelegen in de Caucasus.
Waar gasten worden gezien als een geschenk van God .
**Puurheid.
**Is een land die niet al onder de voet is gelopen door veel toeristen. In Georgië valt er veel te beleven, te ontdekken en te genieten van cultuur en natuur.
**Taal.
**De Georgische taal is afwijkend van alle andere schrijf - en spreekvormen in de wereld. Zeg niet tegen een Georgiërs dat zijn taal op het Russisch lijkt.
**Kerk
**De Georgisch Orthodoxe kerk is hier al gevestigd vanaf de 4 e eeuw na Christus. Er zijn ontzettend veel kerken en kloosters. De een nog mooier dan de andere. Het is zeker aan te raden om een kerkdienst op Zondag te bezoeken, die soms langer dan 3 uur duurt. Je hoeft niet alle uren in de kerk te blijven. Je mag gewoon ook even voor jezelf de dient onderbreken en later terugkeren.
**Natuur.
**Georgië kent vele typen van natuur. Semi woestijnen wisselen grazige groene weiden af. Aan de kust is de temperatuur subtropisch. De hoogste bergen van Europa (boven de 5000 meter, dus sneeuwzeker) liggen in Georgië.
**Slapen.
**Er zijn in de grote steden 5 sterren - tot eenvoudige hotels. Slapen in pensions en bij particulieren is veel goedkoper en heel erg leuk. In het binnenland zijn minder hotels. Dan is juist het slapen bij particulieren heel leuk.
**Wijn en eten.
**Georgiërs vertellen dat Westerlingen de klok hebben en zij de tijd. Ze nemen uitgebreid de tijd om uitgebreid , via een toastmeester, te genieten van hun uitstekende wijnen ,de YaYa’s en hun maaltijden. Er worden vele toasten uitgebracht op allerlei belangrijke en onbelangrijke onderwerpen. Er wordt voor bier niet getoast.
**Sporten.
**Fietsen, wandelen, skiën, duiken, wildwatervaren, paragliding, vissen, jagen, bergbeklimmen.
Overigens wist U dat je van eind November tot eind April in Georgië - Gudauri, uitstekend skiën kan?
**Wat voor vakanties?
**Georgië is een uitstekend land om rondreizen te maken, dit indien u dat wenst aangevuld met 1 weekje (of meer) in de bergen of aan de kust. Echter is veel meer dan dat te beleven.
**Voor meer informatie over de vele vakantiemogelijkheden van Georgië.
**www.georgia.travel

Fred Vorstenbosch