F1-soap Zuid-Korea

Zuid-Korea keert volgend seizoen mogelijk niet terug op de Formule 1-kalender. In dat geval zou op zondag 14 oktober 2012 voorlopig de laatste Grand Prix van Zuid-Korea plaatshebben op het circuit van Yeongam. Mogelijk wordt de GP van Zuid-Korea vervangen door Argentinië.

Via 'Argentinië vervangt Zuid-Korea op F1-kalender' / Nieuws | FOK.nl

Ondertussen bestaat de Grand Prix van Zuid-Korea anno 2013 nog steeds…

Hier komt mogelijk alsnog verandering in: Oostenrijk neemt in 2014 waarschijnlijk het stokje over van Zuid-Korea. Dat zou betekenen dat F1-geïnteresseerden in het weekend van 5-6 oktober (voorlopig) voor het laatst de Grand Prix van Zuid-Korea kunnen bezoeken/zien.

Te weinig toeschouwers schijnen de GP van Zuid-Korea te bezoeken. Ligt dat misschien aan onderstaande dames :bang:

2014 waren er toch plannen voor Thailand?

Tsja, de geruchtenmachine draait op volle toeren… Dacht Thailand in 2015?

Had ik inmiddels ook gevonden ja. En dan niet in BKK maar Phuket?!

Aan die dames zal het vast niet gelegen hebben, maar zover ik weet was de bereikbaarheid van het circuit en ook het aanbod aan accommodatie tamelijk beroerd? Wel jammer als het nu alweer over is.

Helaas was 2013 de laatste GP van Zuid-Korea. Volgens F1-baas Ecclestone zijn ze in Yongam vergeten ‘de rest’ te bouwen rondom het circuit. Azerbeidzjan heeft volgens hem getekend om in 2015 het stokje over te nemen met een race door de straten van hoofdstad Bakoe. BRON

Het aan grondstoffen zeer rijke Azerbeidzjan heeft een bedenkelijke reputatie op het gebied van mensenrechten. Ook Ecclestone is controversieel sinds de 83-jarige baas wordt verdacht van omkoping en miljardenfraude.

Jammer, maar niet echt een verrassing.

Nu alleen maar weer afwachten wat het in Baku gaat worden, stratencircuit klinkt leuk, maar iets zegt me dat dit toch wederom vooral een keuze voor de centen geweest is.

Nieuwste ontwikkeling is het voorstel van een nachtrace in 2016 door de straten van Seoul :cheer:

Hiervoor is gekeken naar het succesvolle businessmodel van de avondrace van Singapore.

Benieuwd welke wijk(en) hiervoor in aanmerking komen. Belangrijker: wordt het een spectaculair parcours met stukken waar ze ‘makkelijk’ kunnen inhalen :smile:

Mooi plan! Ik zie de F1-wagens als over Sejong-ro scheuren en net voor Gyeongbokgung langs draaien …

Nou ja, wellicht een beetje optimistisch, juist in dat deel van de stad zou het een verkeersinfarct van ongekende omvang veroorzaken, en daarnaast liggen de meeste grote wegen daar redelijk rechttoe rechtaan, dat levert nou niet echt het meest interessante circuit op. Hoe dan ook, we zullen het wel zien. Het zal in ieder geval wel het grootste probleem van het huidige circuit oplossen: de moeilijke bereikbaarheid.

Klinkt goed allemaal… Afwachten!

Heren (en dames), de F1-geruchtenmachine draait weer op volle toeren. De FIA heeft deze week namelijk een konijn uit de hoge hoed getoverd. Op de racekalender van 2015 staat op 3 mei een rentree gepland van de GP van Zuid-Korea!

Volgens de geruchten is er echter sprake van een truuk om de teams een vijfde motor te ‘gunnen’, aangezien er met Zuid-Korea meer dan twintig GP’s zouden moeten plaatsvinden…

Grapje van de FIA, toch geen Koreaanse GP dit jaar: Sport | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl