Ervaringen met Sawadee

Informatie over Sawadee

Al zo’n 25 jaar specialiseert Sawadee zich in actieve en avontuurlijke groepsreizen. Het reisprogramma bestaat uit ruim 65 bijzondere reizen naar bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Reizen met Sawadee betekent reizen met veel individuele vrijheid in kleine groepen met deskundige reisbegeleiding langs bijzondere en uitgebalanceerde routes.

Ervaring met Sawadee? Deel het hier!

Website Sawadee

Wij zijn met Sawadee naar Maleisië geweest.

Het was echt een geweldige reis, een mooi land en een fantastische ervaring. Het was goed georganiseerd en hoop dit zeker nog eens over te doen.

Martijn

Ben afgelopen jaar met Sawadee naar Kenia en Tanzania (en Zanzibar) geweest
Het was een goede reis, lekker veel kamperen en back to nature!
Wat ik wel mee wil geven, Ga kamperen in de Wildparken, een mooie ervaring!!
Maar wees er bewust van dat je (bijna) geen voorziningen heb (soms alleen 1 wc=gat in vloer

Voor ons sprong deze reis er uit, vanwege de prijs kwaliteit-verhouding.

Ik plan een 29-daagse safari volgend jaar met Sawadee in ZuidAfrika,
Namibie en Botswana.
Ik vraag me af of er op de campings electriciteit voorzien is
om batterijen enzo op te laden… ?

In Kenia en Tanzania op de campings in wildparken niet. Dat is en blijft primitief. Het is meer een overzichtelijke plek waar je je tent kan neerzetten en er een WC (gat in de grond+hutje) is. Het is echt primitief, en wees flexibel! Als je twijvelt overleg met Sawadee, anders heb jij (en de rest van de groep) een minder leuke vakantie…

Neem gewooon genoeg batterijen mee (of reserve accu) en vaak is er wel een reisschema aanwezig (zodat je kunt zien waar je wel in een lodge overnacht, anders navragen bij Sawadee).
Spaar ook je batterij om niet continue je foto’s terug te kijken of zet standaard je schem uit. Maar voor jezelf een goede inschatting.

Wie heeft er ervaring met de syrie/ jordanie rondreis van Sawadee? Ik wil in april deze reis maken en er zijn veel aanbieders. Als ik alles vergelijk lijkt bij Sawadee het reistempo en logica het handigst en de aandacht voor natuur naast alle opgravingen/ cultuur het grootst. Maar ja dat natuurlijk de website. Wie kan mij uit eigen ervaring iets vertellen?

Ik ben in oktober 2008 samen met mijn vrouw met sawadee naar Jordanie geweest. Het was onze eerste groepsreis en het was een juweeltje. Sawadee is inderdaad avontuurlijk met oog voor de plaatselijke bevolking en dat maakt het dat de reis niet als een massa produkt overkomt. Soms slaap je in een simpel hotel maar je ondersteund daarmee de plaatselijke bevolking. Het is dus een mix van cultuur en ontspanning en zoals ik al zei het is ons uitstekend bevallen.

Afgelopen jaar met Djoser een rondreis gemaakt door Zuidelijk Afrika, op bijna alle campings is stroomvoorziening aanwezig voor het opladen van batterijen etc. Wel rekening mee houden dat er vaak maar enkele stroompunten zijn voor gemiddeld een groep van twintig personen. Het is handig om een 5 punts contactdoos mee te nemen. Fantastische reis. Sanitair in Namibie en Botswana veel beter dan verwacht. Op iedere camping redelijk schone douches en bijna altijd warm water.

Veel plezier.

hoi,

ik ben van plan om volgend jaar voor een paar maanden naar Australië te gaan. een deel van die reis wil ik in de vorm van een groepsreis doen. nu ben ik de Ruig en Ongerept reis van Sawadee tegen gekomen. heeft iemand hier al ervaringen mee? heb nog geen ervaringen kunnen vinden met deze organisatie in combinatie met deze specifieke reis.

kan iemand mij zijn/haar ervaringen vertellen?

alvast super bedankt!
Nouchka

Afgelopen februari met Sawadee naar IJsland geweest. Superreis en ook alles prima geregeld! Vooraf al t nodige (telefonische) contact gehad en de reisleider was ook een van mijn beste ervaringen tot nu toe!

1 like

In 1996 heb ik met Sawadee een drieweekse rondreis door Kenia en Tanzania gemaakt. Dat was mijn eerste ‘Sawadee-reis’. Dat mij dit goed bevallen is mag wel blijken uit het feit dat ik inmiddels vijf reizen met Sawadee heb gemaakt Na Kenia/Tanzania volgden Peru (2001), China (2005), Laos/Cambodja (2007) en tot slot Midden Amerika (2009)

Kampie

Ik ga volgend jaar de Namibiereis (28 dagen) maken met sawadee. Iemand hier ervaring mee ?

Heeft er iemand ervaring met de 23 daagse reis naar Costa Rica met Swadee??
Ik heb geboekt voor februari 2011 en verheug mij hier enorm op. Contact via de mail verloopt heel prettig (ook na geboekt te hebben) heel aardig, behulpzaam en niets is ze te veel.

Maar ik hoor graag meer ervaringen :zon02:

Twee keer met Sawadee familieavontuur op reis geweest. (Ecuador, Zuidelijk Afrika)
Het was fantastisch!
Benieuwd naar de reisverhalen?
Kijk op:
klavertjesopreis.webklik.nl

Ik heb al je reisverhalen gelezen Arleta…fantastisch!! Omdat jullie overal op alle continenten rondreizen hebben gedaan geeft het een mooi beeld.

Hoi,

Mijn vriend en ik willen graag een rondreis door Nieuw-Zeeland gaan maken. Ik heb o.a. gekeken naar de reizen van Sawadee. Over het algemeen lees ik goede verhalen over Sawadee. Heeft er ook iemand ervaringen met de Sawadee-reis door Nieuw-Zeeland?

Campings hebben over het algemeen electriciteit, bijna overaL. Tip: neem een stekkerdoos mee. Er zijn niet altijd genoeg stopcontacten.

Ik ben vorig jaar met Sawadee op pad geweest bij de Argentinie en Brazillie reis. Het was geen goedkope vakantie (met name door de vluchten, KLM/airfrance via Parijs) maar niets bijzonders te klagen over Sawadee. De begeleiding was prima en voldoende (ze sprak geen Braziliaans, enkel spaans) maar het vervoer, kamers etc. regelen deed ze prima. Hotels waren prima.

september 2013 naar Costa Rica gegaan met Sawadee. Was een mooie reis. Goede reisbegeleiding, chauffeur en leuke route. Enige minpuntje vond ik dat de lodges wat verder weg lagen van de stadjes/dorpjes, zodat je niet altijd even makkelijk weg kon. Maar de chauffeur bracht ons met alle plezier naar goede restaurantjes. Ik ga vast nog eens weg met Sawadee, zeker nu Baobab weg is (ja ze bestaan nog, maar dat is nu ook gewoon Sawadee).

Op een rondreis naar Indonesie met Sawadee hebben we een ongeluk gehad tijdens de overtocht van Bali naar Lombok waar veel mensen hun dure apparatuur zijn kwijt geraakt en waar bijna slachtoffers zijn gevallen,
De afhandeling door Sawadee van dit boot ongeluk is ronduit onfatsoenlijk te noemen.
Sawadee neemt geen enkele verantwoording op zich terwijl zij degene zijn geweest die de overtocht hebben georganiseerd en men beroept zich op overmacht terwijl er duidelijk een stuurfout door de schipper is gemaakt, gelet op de getuigen verklaringen.
Zowel op materieel, immaterieel als emotioneel niveau laat Sawadee ons in de kou staan.
Bedankt Sawadee!
met vriendelijke groet
devy